ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U18 GYOR: Για λίγα εκατοστά χάθηκε η πρόκριση για τον Θοδωρή. Το μέλλον του ανήκει!

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U18 GYOR: Για λίγα εκατοστά χάθηκε η πρόκριση για τον Θοδωρή. Το μέλλον του ανήκει!

Για λίγα εκατοστά χάθηκε για τον Θοδωρή Ζιώγα (ΓΑΣ Βισάλτης Νιγρίτας) η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος της σφυροβολίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 που διεξάγεται στο Γκιορ της Ουγγαρίας (5-8 Ιουλίου).

Ο αθλητής του Πασχάλη Γκουγκούδη, το μεσημέρι της Παρασκευής 6/7, είχε και τις τρεις βολές έγκυρες και μάλιστα η μια ήταν καλύτερη από την άλλη (67.12μ. στην 1η προσπάθεια, 67.50μ. στην 2η και 68.94μ. στην 3η ) όμως κατετάγη 14ος στην γενική κατάταξη των δύο σειρών και έμεινε εκτός του τελικού (προκρίνονταν οι 12 πρώτοι, το όριο για τον τελικό ήταν 72.00μ που έπιασαν μόνο τρεις αθλητές) για μόλις 0,64μ από τον 12ο Πολωνό που έριξε τη σφύρα στα 69.58μ.

Ο Θοδωρής δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα καθώς πριν 15 ημέρες είχε κάνει ρεκόρ με 70.26μ στους αγώνες ρίψεων «Σιθώνεια», όπου είχε κι άλλες δύο βολές πάνω από τα 70.00μ.

Πασχάλης Γκουγκούδης: Ειμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή, η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη!

Σε δηλώσεις του στο anexartitos.gr ο προπονητής του αθλητή Πασχάλης Γκουγκούδης από το Γκιορ μας δήλωσε:

Σας ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την συμμετοχή μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν μέσα στις δυνατότητες μας η πρόκριση και την χάσαμε για λίγα μόνο εκατοστά. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά που κάνουμε και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη!

Διακρίσεις και μετάλλια

Η φετινή χρονιά του Θοδωρή Ζιώγα ήταν γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις. Ξεκινώντας από το χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους  Μαθητικούς αγώνες, συνεχίζοντας με το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο, και το χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες Κ18, καταλήγοντας στη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ της Ουγγαρίας

Ταυτόχρονα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ πετυχαίνοντας  βολή στα 70.26μ και όλα αυτά όντας μολις 15 ετών (γεν 17/07/2002), δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει!