ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U18 GYOR: Μαρίνα… μας έκανες περήφανους, «κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι»!!!

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U18 GYOR: Μαρίνα… μας έκανες περήφανους, «κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι»!!!

Δεν τα κατάφερε η Μαρίνα Ποργιοπούλου (ΓΣ Σέρρες’93) να προκριθεί στον τελικό των 2000μ στήπλ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που διεξάγεται στο Gyor της Ουγγαρίας (5-8 Ιουλίου).

Το βράδυ της Πέμπτης (5/7) η αθλήτρια του Ιωσήφ Παρασκευόπουλου αγωνιζόταν στην 1η προκριματική σειρά (από τις δύο)  των 2000μ στηπλ μαζί με άλλες 15 αθλήτριες. Στο ξεκίνημα του αγώνα έπεσε πάνω στην Μαρίνα η Τουρκάλα αθλήτρια και αυτό φάνηκε να τη βγάζει από τον ρυθμό της (βλέπε βίντεο).

Ετσι σε μια γρηγορη κούρσα που η πρώτη αθλήτρια η Γαλλίδα Lena LEBRUN τερμάτισε σε χρόνο 6’.42’’.30 (Εθνικό ρεκορ Γαλλιας U18) οδήγησε την σερραία αθλήτρια στην 13η θέση της σειράς (και 26η στη γενική κατάταξη) με χρόνο 7’.11’’.87, μακριά από την επίδοση 6’.59’’.93 που της έδωσε το εισιτήριο για το Gyor πριν 10 μέρες.

Από τις θέσεις στα περάσματα φαίνεται και ο επηρεασμός από τη συγκρουση που είχε, καθώς στα πρώτα 800μ βρισκόταν στην 15η θέση, όπως και στα 1200μ., για να ανέβει με υπερπροσπάθεια στην 10η θέση στα 1600μ και να τερματίσει τελικά 13η στη σειρά της.

Εμφανώς στεναχωρημένη η Μαρίνα Ποργιοπούλου από την εμφάνιση της. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιάννης Λιούμπας έσπευσε να παρηγορήσει την ταλαντούχα πρωταθλήτρια, που προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Η νεαρή αθλήτρια ήθελε πολύ να κάνει μια καλή εμφάνιση καθώς η χρονιά που ακολουθεί είναι πανελλήνιων εξετάσεων και θα περιορίσει σημαντικά τις προπονήσεις της…(φωτογραφία από το sportsfeed.gr)

Πετυχημένη χρονιά γεμάτη ρεκορ και μετάλλια

Πάντως η χρονιά της κρίνεται πετυχημένη από τον προπονητής Άκης Παρασκευόπουλος που μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών πριν τους αγώνες επεσήμανε ότι η αθλήτρια του έχει πετύχει όλους τους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή της χρονιάς:

«Ελάχιστοι είναι οι αθλητές που έχουν πετύχει φέτος όλους τους στόχους τους» είπε ο Άκης Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι η Μαρίνα κατάφερε να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο, το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18 της Κωνσταντινούπολης και έπιασε το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες.»

Ο στόχος της Μαρίνας Ποργιοπούλου στους αγώνες στο Gyor ήταν να κάνει νέο ρεκορ με στόχο να μπει στον τελικό, δεν τα κατάφερε, όμως… «κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι»*

*Κ.Π. Καβάφης