«Παπαντρέου» … «Παπαντρέου» !!! στην παρουσίαση του Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών

«Παπαντρέου» … «Παπαντρέου» !!! στην παρουσίαση του Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Παπανδρεου-νεο κομμαΣτην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του, το μεσημέρι του Σαββάτου 3/1/2015 που ονομάζεται «Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Την ιδρυτική δήλωση που περιλαμβάνεται σε 16 σελίδες υπογράφουν αρχικά 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου και Μιχάλης Καρχιμάκης. Το κειμενο της διακήρυξης μπορει να το δει και να το υπογράψει στον ισότοπο του κόμματος www.tokinima.gr  . Οπως έγινε γνωστό δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών που υπογράφουν την διακήρυξη, καθώς περιμένουν αυτή να υπογραφεί και απο άλλους.

παπανδρεου-το κινημα-λογοτυποΣχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος, ενώ την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

παπανδρεου-κινημα-2015-01-03_182110Το απόγευμα του Σαββάτου με καθυστέρηση 45’ στις 18.15 και υπο τις ιαχές «Παπαντρέου»-«Παπαντρέου» (κάποιος ανέμιζε και μια μεγάλη σημαία που απεικόνιζε τον Ανδρέα Παπανδρέου) έγινε η επίσημη παρουσίαση του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη, με κεντρικό σύνθημα ¨ΠΑΜΕ”!!!

Οι υποστηρικτές στις Σέρρες

Σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ της Κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 28 Δεκεμβρίου σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ των άλλων οι Hλίας Ακριτίδης, Δέσποινα Τακουρίδου, Πασχάλης Τόσιος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Βασίλης Τσικές, Παντελής Χράπας, Παναγιώτης Κεϊσογλου.

Το ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν λακωνικά: «Σηκώθηκε το παραβάν. Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές».

Η ίδρυση του νέου κόμματος βάζει τα «καρφιά» στο φέρετρο ενταφιασμού του ΠΑΣΟΚ καθώς μετά την πραγματοποίηση της διάσπασης φαντάζει απίθανο η είσοδος κάποιου από τα δύο κόμματα στη Βουλή. (χωρίς βέβαια τίποτα να αποκλείεται)