X

Με παράδοση στο σερραϊκό τυρί η «Κορυφή» ταξιδεύει σε εννιά ευρωπαϊκές χώρες

Η εταιρεία παράγει γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα – Το 50 – 55 % της παραγωγής εξάγεται σε Σουηδία, Γερµανία, Αγγλία κ. α.

Στην παραγωγή γαλακτοκοµικών προϊόντων δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια η εταιρεία Κορυφή, την οποία ίδρυσαν τα αδέρφια Ζαφείρης και Κυριάκος Κανακάρης στην περιοχή των Σερρών, αξιοποιώντας την παράδοση της οικογένειάς τους, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυριού και γιαουρτιού από το 1930.

Τότε ο Ζαφείρης Κανακάρης, παππούς των δύο αδερφών, είχε ένα µικρό τυροκοµείο, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, τρόπος διακίνησης και συντήρησης. Στη συνέχεια, το 1957 δηµιουργείται το πρώτο εργαστήριο παραδοσιακού γιαουρτιού από τον Νικόλαο Κανακάρη.

Μετά από 42 χρόνια, το 1999, ιδρύεται η Κορυφή από τα αδέρφια Ζαφείρη και Κυριάκο Κανακάρη και λανσάρεται µε την επωνυµία ΚΟΡΥΦΗ το SPECIAL έδεσµα για σαλάτες, που γνωρίζει µεγάλη επιτυχία, µε αποτέλεσµα η εταιρεία να εισέλθει πολύ γρήγορα στον τοµέα της επαγγελµατικής συσκευασίας.

To 2004 δηµιουργήθηκαν οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής και µηχανολογικού εξοπλισµού, ένα µεγάλο επενδυτικό πρόγραµµα ύψους 800.000 ευρώ. Την ίδια χρονιά ξεκινά και η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας. «Σήµερα εξάγεται το 50 – 55 % των προϊόντων της Κορυφής σε Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερµανία, Γαλλία, Κύπρο, Αγγλία, Βουλγαρία και Ελβετία», είπε στην Agrenda o διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας Ζαφείρης Κανακάρης.
Αξίζει να σηµειωθεί ότι το 2010 η Κορυφή εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόµο και ολοκλήρωσε το νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 500.000 ευρώ  που αφορά την κτιριακή επέκταση και την αγορά νέου µηχανολογικού εξοπλισµού, ενώ το 2013 η επιχείρηση µπήκε στον χώρο της τυροκοµίας µε την φέτα «Κορυφή Σερρών».

Ταυτόχρονα, επεκτείνει της εγκαταστάσεις της µε αποθηκευτικούς χορούς 500 τ.µ. και µε νέο µηχανολογικό εξοπλισµό, καθώς «στα σχέδιά της είναι να αυξήσει την δυναµικότητά της και να αναπτυχθεί στο χώρο της τυροκοµίας», όπως σηµειώνει ο κ. Κανακάρης. Τώρα η Κορυφή παράγει πάνω από 15 τόνους γιαούρτι ηµερησίως, το οποίο «δεν περιέχει πρόσθετα», σύµφωνα µε τον κ. Κανακάρη, αλλά µόνο φρέσκο γάλα και µαγιά γιαουρτιού. Γενικότερα, οι πρώτες ύλες που χρησιµοποιούνται παρέχονται από 50 – 60 παραγωγούς από το νοµό των Σερρών και συνοδεύονται, εκτός από τα απαιτούµενα πιστοποιητικά, και µε πιστοποιήσεις ότι δεν προέρχονται από γενετικά µεταλλαγµένα προϊόντα.

Η ποιότητα των προϊόντων, σύµφωνα µε την εταιρεία, εξασφαλίζεται µε τους ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής, την τήρηση της διαδικασίας ιχνηλασιµότητας έως τον τελικό πελάτη και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της.
Εκτός από το παραδοσιακό γιαούρτι, η Κορυφή παράγει τα ελληνικά προϊόντα Αριάνι, Στραγγιστό Γιαούρτι, Γιαούρτι µε φρούτα Special, Cream chreese, έδεσµα για πίτες και σαλάτες, Special έδεσµα για τζατζίκι, Yo Fresh έδεσµα, όπως επίσης Φέτα και Τυρί Αιγοπρόβειο από αιγοπρόβειο γάλα του νοµού Σερρών, φρέσκια ανάλατη µυζήθρα και τυρί αγελαδινό.

Σε όλη την Ελλάδα

Τα προϊόντα της Κορυφής βρίσκονται στα ράφια των σούπερ µάρκετ στις Σέρρες. Επίσης, η εταιρεία τροφοδοτεί µε γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα ξενοδοχεία, catering και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σάµος, Μυτιλήνη, Κρήτη, Ρόδος, Κως). Το 2012 η Κορυφή αποδεσµεύεται εξ ολοκλήρου από τα ορυκτά καύσιµα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κτλ) χρησιµοποιώντας για τις ενεργειακές της ανάγκες βιοµάζα (πέλετ), µε αποτέλεσµα τη µείωση του ενεργειακού της αποτυπώµατος. Τέλος, η εταιρεία επένδυσε 50.000 ευρώ στις ανανεώσιµες πήγες ενέργειας µε την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών εµβαδού 150 τ.µ., που παρέχουν ζεστό νερό για τις ανάγκες της µονάδας, εξοικονοµώντας 20.000 λιτρα πετρέλαιο ετησίως.

πηγη: agrenda.gr

Κατηγορίες Επιχειρήσεις
ανεξάρτητος :

Τα σχόλια απενεργοποιημένα

X

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο για στατιστικούς λόγους. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες... Πατήστε εδώ
Προστασία Απορρήτου