Παραίτηση Αθ.Μπόικου απο τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Σερρών-παραμένει μέλος στη «Διάβαση Πεζών»

Αθανάσιος ΜπόικοςΌπως ήταν αναμενόμενο, μετά την πρωϊνή επιστολή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ και με την οποία έκανε γνωστή την διαφωνία του με τις δράσεις  της Δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών», της οποίας είναι μέλος κι εκπροσωπούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αθανάσιος Μπόικος με νέα επιστολή το βράδυ της Τετάρτης, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών γνωστοποεί την παραίτησή του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Στην επιστολή του αναφέρει:

Παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου
Κε πρόεδρε,
Παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην οποία βρίσκομαι εκπροσωπώντας την δημοτική κίνηση «διάβαση πεζών».
Η ενέργειά μου αυτή έχει καθαρώς πολιτικά κίνητρα.
Το πλειοψηφικό αυτή τη στιγμή ρεύμα στη «διάβαση πεζών» κινείται ανεξέλεγκτα εκτός Πολιτικής Απόφασης της κίνησης, η οποία λήφθηκε ομόφωνα στη γενική μας συνέλευση, στις 6-11-2013.
Σύμφωνα με την Πολιτική αυτή Απόφαση της «διάβασης πεζών»:
      «Στην πορεία μας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές υποχρεούμαστε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις του Μνημονίου και στο θεσμό της Τ.Α. … Βασική προγραμματική δέσμευση ενός αυθεντικά αυτόνομου αυτοδιοικητικού σχήματος δεν μπορεί παρά να είναι η κατάργηση του Καλλικράτη … Αυτό όμως δεν αφορά μονάχα στις αναγκαίες      διοικητικού χαρακτήρα αλλαγές. Αφορά συνολικά στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος στη χώρα».
 Η αρχή αυτή έχει πάψει να λειτουργεί στη «διάβαση πεζών», με κύρια ευθύνη του επικεφαλής της, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος ενσωμάτωσης της κίνησης στο υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα να είναι πλέον ορατός.
Ωστόσο, και παρά την πολιτική αυτή εκτίμησή μου, είμαι υποχρεωμένος να αποδεχτώ την κυρίαρχη άποψη της πλειοψηφίας. Επειδή, λοιπόν, είναι αντίθετο προς τις αρχές μου να εκπροσωπώ κάτι που καταστρατηγεί αρχές και αποφάσεις της ίδιας της «διάβασης πεζών», παραιτούμαι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Εξακολουθώ να παραμένω μέλος της «διάβασης πεζών», διατηρώντας στο ακέραιο το δικαίωμα κριτικής συμμετοχής μου στην πολιτική ζωή της κίνησης, προκειμένου αυτή να επανακτήσει τα ριζοσπαστικά και συλλογικά χαρακτηριστικά της.
 Με  εκτίμηση
Αθανάσιος    Μπόϊκος