Παραίτηση Δ.Χατζηδημητρίου από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών με καταγγελίες περι «έλλειψης συνεργασίας» και… «αρχομανία»!

Παραίτηση Δ.Χατζηδημητρίου από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών με καταγγελίες περι «έλλειψης συνεργασίας» και… «αρχομανία»!

εμπορικος συλλογος-καλπηΜε επιστολή του προς το ΔΣ και κοινοποίηση στα ΜΜΕ, ο Δημήτριος Χατζηδημητρίου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, υπέβαλλε τη παραίτησή του από το ΔΣ καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για: «αρχομανία, επιδεικτικότητα,  υπερσυγκεντρωτισμό και παντελή έλλειψη πνεύματος συνεργασίας», τα οποία όπως τονίζει στην επιστολή του δεν του επιτρέπουν  κανένα περιθώριο προσφοράς.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ.Δημήτριου Χατζηδημητρίου αναφέρει:

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο
Σέρρες, 24-02-2015
Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,
όπως γνωρίζετε, κατάγομαι από οικογένεια Εμπόρων που μετρά τρεις γενιές στο επάγγελμα. Ο ίδιος κυριολεκτικά μεγάλωσα μέσα στο μαγαζί του πατέρα μου, που έγινε πια η δική μου επιχείρηση το 2007.
Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα στον Εμπορικό Σύλλογο χωρίς ποτέ να διεκδικήσω την εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς ποτέ δε με ενδιέφερε ούτε η ανάδειξη ούτε η προβολή μέσα από θέσεις και αξιώματα. Πήρα, όμως, την απόφαση να συμμετάσχω στις τελευταίες εκλογές όταν πια έβλεπα ότι κάτι έπρεπε να γίνει κι ο καθένας να αναλάβει όποιο μερίδιο ευθύνης μπορεί, καθώς η τραγική κατάσταση που άρχισε τον καιρό της κρίσης έχει κυριολεκτικά καταστρέψει τον εμπορικό κόσμο. Και με χαρά μου είδα στις εκλογές να συμμετέχουν και άλλοι συνάδελφοι, τόσο από το δικό μου όσο και από άλλους συνδυασμούς, οι οποίοι μοιράζονταν τις ίδιες αγωνίες και είχαν το ίδιο πάθος να βοηθήσουν, με ένα και μόνο σκοπό: να βάλουμε πλάτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αλλάξει η κατάσταση. Με όρεξη για δουλειά και αυταπάρνηση.
Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον τρόπο που διοικείται ο Εμπορικός Σύλλογος δεν αφήνει πια κανένα περιθώριο ούτε για προσφορά, ούτε για αποτελέσματα, ούτε για την παραμικρή πρόοδο. Προσπάθησα επί μήνες να παραμείνω αισιόδοξος και δέχθηκα με χαρά κάθε αρμοδιότητα που μου ανέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο.
Όμως, αποδείχθηκε πως η αισιοδοξία μου αυτή δεν ήταν δικαιολογημένη. Δυστυχώς, τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η αρχομανία, η επιδεικτικότητα, ο υπερσυγκεντρωτισμός και η παντελής έλλειψη πνεύματος συνεργασίας με την οποία διοικείται ο Σύλλογος δε μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο προσφοράς. Είναι απολύτως αδύνατο να προσφέρει κανείς κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Λυπάμαι που τα πράγματα έφτασαν εδώ και ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους που στήριξαν την υποψηφιότητά μου για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου. Δε μου μένει όμως καμμιά άλλη επιλογή από το να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία παρακαλώ να γίνει αμέσως δεκτή.

Μετά τιμής
Δημήτριος Χατζηδημητρίου