Παραίτηση Σφελινιώτη και δήλωση μη συμμετοχής στις… Περιφερειακές εκλογές (στις τοπικές;;;)!

Σφελινιώτης ΝίκοςΜε μια επιστολή ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Σφελινιώτης γνωστοποίησε την παραίτησή του από την θέση του συμβούλου καθώς και την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές (σ.σ. επειδή δεν κάνει λόγο για τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σ’αυτές;;;) προτάσσοντας το καλό της παράταξης και του τόπου. Αναλυτικά στην επιστολή παραίτησης αναφέρει:

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και να δηλώσω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για κανένα αξίωμα και σε κανένα ψηφοδέλτιο στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές.
        Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω σεβόμενος την παράταξη και τους αγνούς συμπολίτες μας που με τίμησαν επί σειρά ετών. Δεν θα μπορούσα, άλλωστε, να είμαι αντίπαλος ούτε του κ. Τζιτζικώστα με τον οποίο συνεργάστηκα άψογα, αλλά ούτε και του κ. Ιωαννίδη τον οποίο τιμώ επίσης και αποτελεί την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Κυρίως, όμως, δεν θα μπορούσα να γίνω και εγώ μέρος ενός «εμφυλίου» που μόνο κακό μπορεί να κάνει στην παράταξη και στον τόπο μας. Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι, που μέχρι χτες είχαν «καταθέσει τα όπλα» στην  Περιφέρειά μας…
        Ως  Έλληνας πολίτης που συμμετέχει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και σύσσωμου του ελληνικού λαού να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση, ως Μακεδόνας και Σερραίος που ανησυχεί για την ιδιαίτερη πατρίδα του, ως στέλεχος που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια αυτήν την παράταξη, αλλά και ως μαθητής του Κωνσταντίνου Καραμανλή που δίδαξε σε όλους μας την πολιτική του μέτρου, ελπίζω τελικά να επικρατήσει η λογική και η σύνεση. Όσο πικραμένος και αν είμαι σήμερα, θα είναι τελικά η μεγαλύτερη χαρά για εμένα αν η κίνησή μου συμβάλει στο να μπει το «εμείς» πάνω από όλα τα «εγώ».
        Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και συμπολίτες για την υποστήριξή τους και εύχομαι καλό κουράγιο – σε όλους μας – για τη συνέχεια του καθημερινού αγώνα μας!
Με τιμή
Σφελινιώτης Νικόλαος
Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών

<

p>Ο Νίκος Σφελινιώτης στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 εξελέγη πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος με το νικηφόρο συνδυασμό “ΔΥΝΑΜΗ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” του Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Ιανουάριο του 2011 ο Περιφερειάρχης ΠΚΜ τον όρισε ως εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για αγροτικά θέματα στην Π.Ε. Σερρών.

Να θυμήσουμε ότι είχε προσυπογράψει μαζί με τους υπόλοιπους της παράταξης (κ.κ. Μασλαρινό, Μπασδάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Μωϋσιάδη) την διακήρυξη καθόδου στις εκλογές ως ανεξάρτητου συνδυασμού, του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο Ισαακ Ρίζος.