Παραιτήθηκαν οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Πρώτης Σερρών για την (Τρίτη) αναστολή της συγχώνευσης του Γυμνασίου Ροδολίβους

Τρίτη κατά σειρά αναστολή της συγχώνευσης του Γυμνασίου Ροδολίβους σε αυτό της Πρώτης Σερρών
Τρίτη κατά σειρά αναστολή της συγχώνευσης του Γυμνασίου Ροδολίβους σε αυτό της Πρώτης Σερρών

Διαμαρτυρία για την αναστολή της συγχώνευσης του Γυμνασίου Ροδολίβους σε αυτό της Πρώτης Σερρών πραγματοποιούν με την παραίτησή τους οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης. Αποδίδουν ευθύνες στον Δήμαρχο Αμφίπολης Γ.Βογιατζή, ότι μεθόδευσε για τρίτη φορά την αναστολή συγχώνευσης των σχολείων για να εξυπηρετήσει τοπικιστικά συμφέροντα (καταγωγή από το Ροδολίβος).
Στην ανακοίνωσή τους η Επιτροπή αγώνα της Πρώτης Σερρών αναφέρουν:
Μετά την τελευταία ανάκληση της συγχώνευσης (τρίτη κατά σειρά) από το Υπουργείο Παιδείας, η οποία είχε αποφασιστεί το 2011, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πρώτης Σερρών είναι αποφασισμένοι, προκειμένου να εφαρμοστεί το νόμιμο, το δίκαιο, το αυτονόητο να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους όσοι θέλουν να ζούμε σε μία εύνομη και δίκαιη κοινωνία να ευθυγραμμιστούν μαζί μας και να κάνουν γνωστό σε όλους τους διαπλεκόμενους, ό, τι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας.
Επίσης, καλούμε όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, να έρθουν κοντά μας προκειμένου να ενημερωθούν και να προβάλλουν τα δίκαια αιτήματα μας.
Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11:00 το πρωί, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Πρώτης Σερρών προσήλθαν μαζί με πολίτες του χωριού στο Δημαρχείο του Δήμου Αμφίπολης, και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Η Επιτροπή Αγώνα προσπαθεί να γνωστοποιήσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου Αμφίπολης κ .Βογιατζή.

Για την Επιτροπή Αγώνα
Τσιουτσιούλης Βασίλης