Παραμένει η ευωδιαστή αψίδα της πλατείας Ελευθερίας

Παραμένει η ευωδιαστή αψίδα της πλατείας Ελευθερίας

Αν και «πληγωμένη» από χέρια… «αγνώστων», με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, παραμένει η αψίδα που κοσμεί την είσοδο στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχείο. Το θέμα απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης 1/3, μετά από αίτημα καταστηματάρχη, που έθεσε θέμα «επικινδυνότητας» (!!!) της αψίδας και ζητούσε την απομάκρυνσή του.

Η απόφαση

Συγκεκριμένα διατηρείται η αψίδα, υποστυλώνεται για τη διασφάλιση της στατικότητας της, ενισχύεται το φυτό με νέες ρίζες, ενώ οι υπηρεσίες θα ερευνήσουν με εξετάσεις εδάφους εαν υπήρξε δολιοφθορά στο φυτό (καθώς αυτό άρχισε να κιτρινίζει) και θα κατατεθούν μηνήσεις κατά αγνώστων για την ξήρανσή του.

Τα εύσημα του ιστοτόπου μας anexartitos.gr τόσο στον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Γκότση, όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους για την αντιμετώπιση του θέματος.

“Παραφωνία”

Μοναδική «παραφωνία» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Αναστασιάδης (εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Θ. Μηλίδη και ένα μηνα μετά ανεξαρτητοποιήθηκε), καθώς ήταν ο μόνος που υποστήριξε την απομάκρυνση της αψίδας.

(φωτο Αριάδνης Παπαφωτίου)