Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Παραμένει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι την άνοιξη ο Μεϊμαράκης

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραμείνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την άνοιξη, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στη Συγγρού.

Κατά τη συνεδρίαση των οργάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ χρονικό όριο την άνοιξη του 2016. Παράλληλα, η διαδικασία της εκλογής προέδρου θα είναι η ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2009.

Τα παραπάνω θα αποτελέσουν εισήγηση για την Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Παρασκευής και αναμένεται να επικυρωθούν.

Αναλυτικά το κείμενο της Πολιτικού Συμβουλίου-Εκτελεστικής Γραμματείας:

“Ιστορικά η ΝΔ υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτήν την στιγμή το μείζον ειναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πρόκειται για εθνικό στόχο, που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, ομόφωνα το διευρυμένο όργανο, το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισε να εισηγήθει την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ, μέχρι την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εναπομείνασες συνδιασκεψεις και η τελική Εθνική Συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα”.