Παράταση και στις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, λόγω τεχνικών προβλημάτων

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και για τα φυσικά πρόσωπα ανακοίνωσε ο  αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος όμως  δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία ωστόσο είπε ότι “θα πάει αρκετές μέρες”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ συγκεκριμένα τόνισε:
“Αναγκαστήκαμε να δώσουμε παράταση για τα νομικά πρόσωπα επειδή έχουμε το πρόβλημα στο TAXIS το οποίο αποκτά διαστάσεις περίεργες. Πρέπει να ερευνήσουμε τι γίνεται ακριβώς εκεί πέρα. Θα δώσουμε παράταση και στα φυσικά πρόσωπα διότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά όταν έχουμε αυτά τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο –με ποια περίεργη σύμπτωση-εμφανίστηκαν μόλις βγάλαμε το δελτίο Τύπου ότι δεν υπάρχουν παρατάσεις”.

Παράταση οκτώ ημερών έως τις 28 Αυγούστου δόθηκε  με χθεσινή ανακοίνωση στα νομικά πρόσωπα προκειμένου να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους για υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε συγκεκριμένα: «Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν χθες και σήμερα στο TAXISnet, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη απόφαση για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων μέχρι τις 28.8.2015″