ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ: «Δεν ήταν αποχή δική μας αλλά κατάληψη του σχολείου από τρίτους»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ: «Δεν ήταν αποχή δική μας αλλά κατάληψη του σχολείου από τρίτους»!

Απάντηση στην αποχή της πλειοψηφίας των μαθητών (105 από τα 130) από τα μαθήματα την Παρασκευή 19/10, λόγω της πρώτης ημέρας προσέλευσης στο σχολείο 10 προσφυγόπουλων, επιχειρεί να δώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως, με ανακοίνωση που εξέδωσε και μας κοινοποίησε.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν εν ολίγοις πως η στάση τους …  «παρεξηγήθηκε» από το σύνολο των ΜΜΕ και κάνουν λόγο για αποσπασματική δημοσιοποίηση των εξωδίκων, που διαστρέφουν το πραγματικό τους νόημα, το οποίο αφορούσε την «ύποπτη δράση ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) στην εκπαίδευση των προσφύγων» και όχι την φοίτηση των παιδιών προσφυγόπουλων στο σχολείο (σ.σ. αν καταλάβαμε καλά (sic)).

Επίσης καταγγέλλουν για διγλωσσία των «επισήμων» που «άλλα έλεγαν στις κάμερες και άλλα σε αυτούς».

Υποστηρίζουν πως «είχαν ετοιμάσει γιορτή υποδοχής» για τα προσφυγόπουλα, αλλά όταν είδαν ένα πλήθος από κάμερες και περιπολικά να ζώνουν το σχολείο, φοβήθηκαν το θέαμα που θα αντίκριζαν τα παιδιά τους  και γι’ αυτό δεν τα έστειλαν σχολείο (σ.σ. πάλι αν καταλάβαμε σωστά(sic)).

Επιστροφή στα θρανία

Ενώ καταλήγουν στην ανακοίνωση πως την Δευτέρα οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία και «να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως αναφέρει:

Με έκπληξη διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες αυτά που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως. Προφανώς από άτομα που δεν είχαν διαβάσει καν τα εξώδικά μας και τα οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν να κάνουν και με την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Είδαμε αποκομμένα αποσπάσματα να κοσμούν δηλώσεις «επισήμων», οι οποίοι άλλα έλεγαν μπροστά στις κάμερες και άλλα έλεγαν σε εμάς στις κατ’ιδίαν επαφές μας με αυτούς.

Κατόπιν μας κατηγόρησαν για αποχή. Φυσικά ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές.

Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου.

Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης. Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας.

Άραγε στις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε τίποτε παράνομο; Οι μόνοι παράνομοι ήμασταν εμείς. Και μας προειδοποίησαν ότι θα επέμβει Εισαγγελέας. Άτομα που δεν απασχολήσαμε ποτέ τη Δικαιοσύνη βρεθήκαμε ξαφνικά εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

Τη Δευτέρα ελπίζουμε τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου. Διότι αυτό επιτάσσει ο στοιχειώδης σεβασμός στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών. Αυτό που συνέβη την Παρασκευή δεν ήταν αποχή δική μας, αλλά κατάληψη του Σχολείου από τρίτους και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί.

Σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρακαλούμε να δημοσιευτεί αυτούσιο.

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Ο Πρόεδρος
Τσακιρίδης Βασίλειος

σ.σ. για την τελευταία παράγραφο όσον μας αφορά λέμε: “λες και δεν θα το δημοσιεύαμε”