«ΠΑΡΩΝ»!

«ΠΑΡΩΝ»!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 5Θα τολμήσω -κι ας κινδυνεύσω να μου αποδοθεί ο ήκιστα κολακευτικός άμα δε και τιμητικός τίτλος του αντικομμουνιστή- να επαναλάβω το ευαγγελικό ρήμα ότι εκοπώτερόν στιν κάμηλον δι τρυπήματος αφίδος διελθεν το Κ.Κ.Ε. να υπερψηφίσει οποιοδήποτε μέτρο που θα εισηγηθεί η («μία από τα ίδια») συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Έτσι, περιχαρακωμένο το Κ.Κ.Ε. στον (μικρό)κόσμο του, ψήφισε πρόσφατα «παρών» στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς, ενώ το υπερψήφισαν, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν και εδώ που τα λέμε, το «παρών» (ούτε υπέρ, ούτε κατά, αλλιώς και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ) ελάχιστα διαφέρει, για να μην πω ότι είναι χειρότερο, από το «κατά» που εν πάση περιπτώσει είναι μία θέση ξεκάθαρη.

Να μη ληφθεί, λοιπόν, αυτό είναι το μήνυμα του Κ.Κ.Ε., κανένα μέτρο ανακούφισης γι’ αυτόν τον κόσμο που δεινοπαθεί τα τελευταία έξι χρόνια μνημονιακής λαίλαπας. Να περιμένει καρτερικά, αρκούμενος σε κάποιες καθαρόαιμες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, το πλήρωμα του χρόνου. Όταν ευδοκήσει ο μεγαλοδύναμος να αποστείλει τον μονογενή υιό του για να τον σώσει.

Διάβολε, πόσο λιγότερο επαναστατικό είναι να μπορείς να διεκδικείς αταλάντευτα το περισσότερο και το καλύτερο, χωρίς όμως να απορρίπτεις –από θέσεως αρχής!- την όποια ανάσα προσφέρει η συγκυρία και φυσικά οι λαϊκοί αγώνες που ούτε αναστέλλονται ούτε ακυρώνονται;

Άδικος κόπος θα μου πείτε, το ξέρω, αλλά και τέτοιο πείσμα, βρε αδερφέ;

 ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)

12/03/2015