Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη οι εκδηλώσεις για 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη οι εκδηλώσεις για 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

Παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθούν, οι εκδηλώσεις για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.
Το πρόγραμμα του Προέδρου της ΝΔ δεν είχε γίνει γνωστό αλλά το πιθανότερο είναι να παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στις 10.00πμ  στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος παρουσία του ιερού Κλήρου, αρχών και πιστών της πόλης
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την κ. Ελένη Κατσαρίδου φιλόλογο του 1ου Λυκείου Σερρών
Στις 10:30 θα γίνει μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατάθεση στεφάνων.
Θα ακολουθήσει στον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνος Καραμανλής η παρέλαση των σπουδαστών, των μαθητών, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κιλκίς και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει στις 2 μ.μ. συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

Αναλυτικά παρουσιάζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ώρα 08:00 Έπαρση της σημαίας της πόλης.

Ώρα 10:00 Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ και θα παραστεί ολόκληρος ο ιερός Κλήρος της πόλεως.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Κατσαρίδου Ελένη, Φιλόλογο του 1ουΛυκείου Σερρών

Ώρα 10:30 – Μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία
Ελευθερίας.
– Έναρξη τελετής.
– Επιμνημόσυνη δέηση.

Ώρα 10:30 Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Συνταγματάρχη – Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Σερρών,
τους εκπροσώπους του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Ν. Σερρών, τους εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων και τον εκπρόσωπο των Σερραίων Θεσσαλονίκης.
Σιγή ενός λεπτού.
Εθνικός Ύμνος.
Τέλος τελετής.
Ώρα 11:00 Παρέλαση των σπουδαστών, μαθητών, οδηγών, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμή του Λαού και των Αρχών στο Δημαρχείο Σερρών.
Ώρα 20:30 Υποστολή της Σημαίας της πόλεως.
Τον εορτασμό θα πλαισιώσουν η ορχήστρα της Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών
Τελετάρχες κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων ορίζουμε τους κ.κ. Καλλιτσάρη Ζαφειρούλα και Πουρπούρη Χρήστο υπαλλήλους του Δήμου Σερρών