Παρουσίαση υποψηφίων «Ανταρσία στην Κ.Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» Π.Ε. Σερρών και του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Στέλιου Νικητόπουλου

Παρουσίαση υποψηφίων «Ανταρσία στην Κ.Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά»  Π.Ε. Σερρών και του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Στέλιου Νικητόπουλου

Παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της κίνησης “Ανταρσία στην Κ.Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” για την Π.Ε. Σερρών και το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές από τον υποψήφιο Στέλιο Νικητόπουλο, δημοσιογράφο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3/5 στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών.

Οπως τόνισαν πρόκειται για αγωνιστές και αγωνίστριες από το εργατικό κίνημα, τη φτωχομεσαία αγροτιά και τη μαχόμενη νεολαία, άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων, αλλά και των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Το σφραγίζει, επίσης, το κίνημα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος από θέσεις αντικαπιταλιστικής οικολογίας, ενάντια στην κερδοσκοπική λεηλασία του κεφαλαίου.

Οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, τον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό και η πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ενώνουν την προσπάθεια της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

  • Γραβάνη Κατερίνα, αδιόριστη εκπαιδευτικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια
  • Γρηγορόπουλος Γιώργος, συνταξιούχος μηχανικός αγροτικών μηχανημάτων
  • Καρακώστα Θεόκλεια, εργαζόμενη, μέλος του γυναικείου κινήματος
  • Καρπουτσής Μιχάλης, τεχνίτης, γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ νομού Σερρών
  • Σεκερτζής Θωμάς, συνταξιούχος δάσκαλος
  • Στανίτσας Ανέστης, ηλεκτρολόγος τεχνικός, μέλος κίνησης ΑΝΤΙ-ΤΑΠ Σερρών
  • Τζαχρήστας Σάκης, αγρότης, μουσικός, μέλος διοίκησης Σωματείου Μουσικών νομού Σερρών

Ενάντια στην Ευρώπη του κεφαλαίου, του ρατσισμού και του πολέμου, για διεθνιστική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στέλιος Νικητόπουλος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:

Οι κυρίαρχες δυνάμεις μας λένε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα κριθεί το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», «Μνημονιακή βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό;», «Μακρόν/Μέρκελ ή Σαλβίνι /Όρμπαν», «ευρωπαϊσμός, δημοκρατία» από την μια και «εθνικισμός, ρατσισμός, ακροδεξιά» από την άλλη.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις:

που πάλεψαν με συνέπεια ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκάλυψαν τον αντιδραστικό της ρόλο, έδειξαν ότι δεν μπορούν να καταργηθούν η λιτότητα, τα μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις και η διαρκής επιτροπεία εντός της.

Απορρίπτουμε τη λογική του «μικρότερου κακού». Η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο, όπως έχει δείξει και η ιστορική εμπειρία. Παλεύουμε η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και την ΕΕ να προσανατολιστεί αριστερά ανατρεπτικά ενισχύοντας την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η Ε.Ε δεν είναι το «ήσυχο λιμάνι» της σταθερότητας και της ευημερίας, αλλά ένα βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα που τρίζει τόσο από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς όσο και από την οργή που τροφοδοτεί η γιγάντια ταξική πόλωση.

Η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, είναι η πάλη ενάντια στην ΕΕ, η αντικαπιταλιστική διεθνιστική ρήξη και η αποδέσμευση από αυτήν.

Το δικό μας «έξω από την ΕΕ» εμπνέεται από τα μεγάλα διεθνιστικά κινήματα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης από την Γένοβα έως σήμερα. Από την ενότητα των εργατών και των λαών. Από μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Ας λένε οι κυρίαρχες τάξεις ότι ελέγχουν τα πάντα! Το 2018 τέλειωσε με τα «κίτρινα γιλέκα» να ανατρέπουν με τον μεγάλο τους αγώνα όλη την βιτρίνα της σταθερότητας. Οι ελπίδες τους για μια νέα αρχή, όπως ο Μακρόν, βουλιάζουν γρήγορα στην ανυποληψία. Η ΕΕ τρίζει. Η εργατική τάξη και το κίνημα αντίστασης είναι εδώ! Μπορούμε να κάνουμε το ρήγμα που έχει ανοίξει με τους αγώνες μας, δρόμο ανατροπής!

Advertisements