ΠΕΑΕΑ Σερρών: Ανακοίνωση – κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές

ΠΕΑΕΑ-Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) καλεί τους αντιστασιακούς αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, να εντείνουν τους αγώνες τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και το ΚΚΕ για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.
Από τη μία τα κόμματα αυτά τάσσονται ανοιχτά υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κ.ά. ή χρησιμοποιούν «αριστερή» φρασεολογία για να παραπλανήσουν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του. Στην ουσία κινούνται όλα τους στην πολιτική της ΕΕ που ευθύνεται για το τσάκισμα του λαού.
Αντίθετα, το μόνο κόμμα που στάθηκε και στέκεται στο πλευρό της εργατική τάξης και του φτωχού λαού ήταν και είναι το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα, με κριτήριο καθαρά ταξικό υπέρ του λαού, χαράζει την πολιτική του και όχι με βάση την κυβερνητική καρέκλα. Είναι το μόνο κόμμα που οργανώνει την πάλη του λαού ενώ όλα τα άλλα προσπαθούν να τον έχουν σε καταστολή στον καναπέ ταΐζοντάς τον μόνο ελπίδες και απατηλές προοπτικές. Όσο αυξάνουν τα ποσοστά τους μάλιστα τόσο κατεβάζουν και την αγωνιστικότητα του κινήματος. Τακτικές που τις γνωρίζουμε πολύ καλά από την εποχή του παλιού ΠΑΣΟΚ τις αντιγράφει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, στις εκλογές αυτές, στις 25/1/2015, η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ καλεί, τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού και στη Βουλή, ρίχνοντας στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, για να δυναμώσει η δύναμη του ίδιου του λαού. Τους καλούμε να κινητοποιηθούν πιο εντατικά τις τελευταίες αυτές μέρες που έμειναν πριν την κάλπη, οργανώνοντας τη δουλειά τους μέσα από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, αλλά και στον περίγυρό τους, ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος και να ενισχυθεί, αποφασιστικά, το ΚΚΕ.
Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί, οργανώνοντας το λαό, να αντιπαλέψει τα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. Θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις, της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Δίνουν διαπιστευτήρια μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο, στο ΣΕΒ και δεσμεύσεις στις συμφωνίες που υπογράφτηκαν με την ΕΕ.
Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού, για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγεί οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία.