Πεδίο προεκλογικής εκμετάλλευσης το αποχετευτικό Σκουτάρεως-Μητρουσίου

25η Ιουνίου 2012 Δημαρχείο Σκουτάρεως. Ανακοινώνεται η ένταξη του έργου από τον Δήμαρχο Π. Αγγελίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θ. Αραμπατζή.
25η Ιουνίου 2012 Δημαρχείο Σκουτάρεως. Ανακοινώνεται η ένταξη του έργου από τον Δήμαρχο Π. Αγγελίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θ. Αραμπατζή.

Οργισμένη απάντηση της ΔΕΥΑ Σερρών σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Κ. Μητρούση-Σκουτάρεως υποστηρίζοντας πως η «Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων των δύο Κοινοτήτων δεν είναι ούτε ανεξάρτητη, ούτε ακηδεμόνευτη, αλλά δημιουργήθηκε για να αλιεύσει ψήφους για συγκεκριμένη παράταξη εις βάρος του έργου» και ότι «Προσπαθούν να καπηλευθούν την ενδεχόμενη ένταξη του έργου από τη ΔΕΥΑΣ», διαψεύδοντας ουσιαστικά την ενταξη του έργου στο πρόγραμμα, αλλά παράλληλα κάνει λόγο για ότι «Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης και Υπηρεσιακοί παράγοντες της Επιχείρησης πηγαινοέρχονται στην Αθήνα, παρακολουθούν και κυνηγούν την πορεία του θέματος, το οποίο προχωρά ικανοποιητικά και μόλις έλθει η έγκριση  υπογεγραμμένη θα το ανακοινώσουν στους Σερραίους». (σ.σ. αυτό δεν είναι προεκλογική εκμετάλευση του θέματος;;;)

Η Επιτροπή Αγώνα Κ. Μητρούση – Σκουτάρεως, η οποία αντιδρά στη χρέωση των συνδέσεων του αποχετευτικού έργου, σε ανακοίνωσή της 25ης Μαρτίου, (σ.σ. ανυπόγραφη και… λιτή χωρίς να δίνει εξηγήσεις για την πηγη των πληροφοριών τους) αναφέρει τα εξής:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του βαρυτικού δικτύου του αποχετευτικού μας έργου. Ο αγώνας όλων των κατοίκων δικαιώθηκε. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν και στήριξαν τον αγώνα μας. Θα επανέλθουμε με δελτίο Τύπου για πλήρη ενημέρωση».

Μία ημέρα μετά (26/3), η απάντηση της ΔΕΥΑΣ στο δελτίο τύπου αναφέρει::

«Επικίνδυνος και ψηφοθηρικός Μηχανισμός η Επιτροπή Αγώνα Κ. Μητρούση – Σκουτάρεως»

 «Όταν η ανευθυνότητα παντρεύεται με το απύθμενο θράσος τότε γίνεται επικίνδυνη!
Απόδειξη η συμπεριφορά και οι ενέργειες της “Επιτροπής Αγώνα” Κ. Μητρούση – Σκουτάρεως για τις ιδιωτικές συνδέσεις του Αποχετευτικού στις δύο Κοινότητες.
Τελευταίο επεισόδιο το Δελτίο Τύπου που απέστειλε η εν λόγω Επιτροπή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η παρέμβαση μέλους της σε τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών, την ίδια μέρα την 25η Μαρτίου.
Τί μάθαμε; Ότι εγκρίθηκε από το ΕΠΠΕΡΑΑ η χρηματοδότηση των ιδιωτικών συνδέσεων και η Επιτροπή θα επανέλθει με Δελτίο Τύπου όταν αυτή η έγκριση αναρτηθεί στη Διαύγεια του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).
Πώς το γνωρίζει αυτό η επιτροπή; Πρακτορεύοντας αποτελεσματικά μέσα στη ΔΕΥΑ Σερρών και στο Αρμόδιο Υπουργείο, κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες το επεδίωξαν, όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος)  στη δημοσιογράφο. Και δεν σταμάτησε εδώ. Με περισσό θράσος υπαινίχθηκε ότι η έγκριση επετεύχθη “Κατόπιν ενεργειών” της Επιτροπής!
“Ανεύθυνη και ψηφοθηρική” είχε χαρακτηρίσει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του αποχετευτικού Κ. Μητρούση – Σκουτάρεως σε παλαιότερη ανακοίνωσή της. Τώρα πλέον δικαιώνεται πανηγυρικά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων των δύο Κοινοτήτων δεν είναι ούτε ανεξάρτητη, ούτε ακηδεμόνευτη, αλλά δημιουργήθηκε για να αλιεύσει ψήφους για συγκεκριμένη παράταξη εις βάρος του έργου. Οι κύριοι αυτοί “έδειξαν τη μπογιά τους” όπως λέει ο λαός μας. Προσπαθούν να καπηλευθούν την ενδεχόμενη ένταξη του έργου από τη ΔΕΥΑΣ.
Όμως αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο τραγικό παρελθόν, οι πολίτες τις έχουν καταδικάσει με τη ψήφο τους και θα το πράξουν εκ νέου τον ερχόμενο Μάιο.
Τώρα, σε ό,τι  αφορά την έγκριση των εν λόγω ιδιωτικών συνδέσεων του έργου, η ΔΕΥΑΣ έχει καταθέσει την πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΠΠΕΡΑΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης και Υπηρεσιακοί παράγοντες της Επιχείρησης πηγαινοέρχονται στην Αθήνα, παρακολουθούν και κυνηγούν την πορεία του θέματος, το οποίο προχωρά ικανοποιητικά και μόλις έλθει η έγκριση  υπογεγραμμένη θα το ανακοινώσουν στους Σερραίους.
Αυτό επιτάσσει η σοβαρή και υπεύθυνη Διοίκηση και αυτή η Δημοτική Αρχή δίνει το παράδειγμα».