Πεϊκή πρόθεση: Είναι τελικά η λύση στο πρόβλημα στύσης;

Πεϊκή πρόθεση: Είναι τελικά η λύση στο πρόβλημα στύσης;

Στην χώρα μας διαρκώς αυξάνει το ποσοστό των αντρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης, για λόγους διαφορετικούς μεταξύ τους. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, περισσότεροι από 300.000 άντρες ετησίως, αντιμετωπίζουν πρόβλημα  και προσπαθούν να το επιλύσουν, με πολλούς τρόπους.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις που επιλέγει ένα μεγάλο μερίδιο αντρών, είναι η πεϊκή πρόθεση και συνήθως χρησιμοποιείται σε αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή.

Η τοποθέτηση της πεϊκής πρόθεσης, γίνεται σε άντρες, οι οποίοι:

  • Δεν μπορούν για πολλούς λόγους να ανταποκριθούν στην φαρμακευτική αγωγή που τους συνταγογράφησε για αρχή ο γιατρός τους.
  • Θέλουν άμεσα μία μόνιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα

Γενικότερα, η πεϊκή πρόθεση, συγκριτικά με άλλες θεραπείες:

  • Επιτρέπει την σεξουαλική επαφή αμέσως μόλις επιτευχθεί η στύση, χωρίς να γίνονται διάφορες προετοιμασίες (π.χ. πεϊκές ενέσεις κ.α.)
  • Η στύση παραμένει όσο επιθυμεί ο άντρας
  • Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούν μέχρι το πέρας της σεξουαλικής πράξης – εκσπερμάτιση- γίνονται φυσιολογικά

Σε γενικές γραμμές τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η πεϊκή πρόθεση, ανάμεσα σε άλλα είναι η επικάλυψη που προσφέρει από ειδικό υλικό, το οποίο αποκλείει την περίπτωση της επιμόλυνσης. Μέσα από μία ειδική αντλία, επιτρέπεται η στιγμιαία χαλάρωση του πέους αμέσως μετά την σεξουαλική επαφή.

Χρήσιμες πληροφορίες για την επέμβαση

Η διάρκεια της επέμβασης δεν υπερβαίνει τα 30 λεπτά και ο ίδιος ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο, μετά από λίγες ώρες, έχοντας μία τομή ελάχιστων εκατοστών στους όρχεις. Ο ασθενής για έναν περίπου μήνα απαγορεύεται να έχει σεξουαλικές επαφές και πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού του.