ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ: Απόλυση για τους 12 σωφρονιστικούς που είχαν βασανίσει τον βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ: Απόλυση για τους 12 σωφρονιστικούς που είχαν βασανίσει τον βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας

Την οριστική απόλυση των 12 σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονταν στα βασανιστήρια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και  κρατούμενου Ίλι Καρέλι στις φυλακές της Νιγρίτας τον Μάρτιο του 2014, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δύο και πλέον χρόνια μετά την καταδίκη τους από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης που τους είχε επιβάλει ποινές από 5 έως 7 έτη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με απόφαση του Πειθαρχικού τίθενται εκτός σώματος για την κακοποίηση του Καρέλι στην οποία είχαν προχωρήσει ως αντίποινα για τη δολοφονία που διέπραξε νωρίτερα, σε βάρος του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Άλλοι δύο σωφρονιστικοί αθωώθηκαν, όπως είχε γίνει και στο ποινικό δικαστήριο, μεταξύ αυτών και ο τότε διευθυντής των φυλακών που είχε μπει σε αργία και επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στην θέση του Τμηματάρχη Διοίκησης..

Το Πειθαρχικό Όργανο αποφάσισε επίσης να θέσει σε προσωρινή παύση 6 μηνών και τον εξωτερικό φρουρό που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Κατά της απόφασης του Πειθαρχικού οι θιγόμενοι υπάλληλοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο όργανο.