Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΕΡΡΩΝ: «Υποθηκεύεται το μέλλον της ΔΕΥΑΣ, των εργαζομένων, του σερραϊκού λαού»

Τ.Ε.  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  ΣΕΡΡΩΝ: «Υποθηκεύεται το μέλλον της ΔΕΥΑΣ, των εργαζομένων, του σερραϊκού λαού»

Με ανακοίνωσή της η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών τάσσεται κατά του δανείου του 1.000.000 ευρώ που παίρνει η ΔΕΥΑΣ για την ανακαίνιση του πρώην ορφανοτροφείου με σκοπό να μετεστεγαστεί εκεί. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Δάνειο 1.000.000 ευρώ της ΔΕΥΑΣ για ανακαίνιση του κτιρίου – πρώην ορφανοτροφείο – ιδιοκτησίας Δημοσίου για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών της , με δικαίωμα χρήσης για 25 χρόνια, σε χώρο δεκαπλάσιο των αναγκών της.

Δάνειο 1.000.000 ευρώ, εν κρυπτώ με απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου της, χωρίς συζήτηση με τους εργαζόμενους, χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ενημέρωση του Σερραϊκού λαού που θα καλεστεί να το πληρώσει.

Δάνειο 1.000.000 ευρώ, χωρίς ενημέρωση  για τους όρους δανεισμού  ( επιτόκιο, υποθήκες, εγγυήσεις)  σε μια περίοδο  που οι εργαζόμενοι – επαγγελματίες –  αγρότες σφαγιάζονται, η ανεργία κτυπάει κόκκινο (40%) και η Τρόικα εσωτερικού ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να παίρνει καθημερινά αποφάσεις που συνθλίβουν τον εργαζόμενο λαό.

Δάνειο για ανακαίνιση ενός κτιρίου  του δημοσίου που κινδυνεύει να περάσει στα χέρια των λαμογιών μέσα από το ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Αποπροσανατολιστική παρέμβαση του  προέδρου της ΔΕΥΑΣ και του  Δημάρχου Σερραίων, σχετικά με την  χρησιμότητα και την σκοπιμότητα  του δανείου σε μια περίοδο  που δεν αρθρώνουν λόγο για την περικοπή κοινωνικών δαπανών, πόρων από την τοπική αυτοδιοίκηση και την εξαθλίωση που επιβάλουν  ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι του Δημοτικού  Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, βάζετε σε κίνδυνο την ύπαρξη της  ΔΕΥΑΣ, υποθηκεύετε το μέλλον των εργαζομένων της, υποθηκεύετε τη χρήση του νερού στα φτωχά νοικοκυριά δηλ. στη πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου Σερρών στην πόλη και τα χωριά μας. Οδηγείτε την ΔΕΥΑΣ στα νύχια των πιστωτών, στα λαμόγια , στην ιδιωτικοποίηση.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το δάνειο δεν καλύπτει την σκοπιμότητα που διακηρύσσετε δηλ. την μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο κτίριο. Το κτίριο παραχωρήθηκε μόνο για χρήση. Δεν λύνει οικονομικά προβλήματα ( ενοίκιο) γιατί η αποπληρωμή του θα κοστίσει πολλαπλάσια.

  Γνωρίζετε πολύ καλά  ότι δανειστήκατε σε περίοδο οξύτατης καπιταλιστικής κρίσης και κυριαρχίας των τραπεζιτών – λαμογιών στην κυβέρνηση, με τους εργαζόμενους να βυθίζονται στην φτώχεια και την ανέχεια. Τα χρέη των καταναλωτών προς την ΔΕΥΑΣ να αυξάνουν μήνα το μήνα και το ερώτημα να μπαίνει καθαρά. Νερό στους ανήμπορους, φτωχούς και καταφρονημένους ή την δόση στην τράπεζα – τοκογλύφο;

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  στις Σέρρες  έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων , το μέλλον της ΔΕΥΑΣ  και τον κοινωνικό χαρακτήρα της διεκδικεί:

  • Την καταγγελία της δανειακής σύμβασης χωρίς αποζημίωση γιατί η τράπεζα λειτούργησε με δόλο- γνωρίζοντας τις οικονομικές δυνατότητες της ΔΕΥΑΣ.
  • Να ελεγχθούν  όλοι όσοι συνέβαλαν για την σύναψη του δανείου και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και ποινικές για όσους προκύψουν, είτε είναι πρόσωπα πολιτικά είτε υπηρεσιακά.
  • Την επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου των κεντρικών γραφείων της ΔΕΥΑΣ.
  • Τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στις λειτουργίες της ΔΕΥΑΣ.
  • Την κατάργηση  του ΦΠΑ  στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ.
  • Δωρεάν νερό στους  ανέργους και φτωχούς συμπολίτες μας

 Τ.Ε.  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  ΣΕΡΡΩΝ

Advertisements