Περι αγγλικών του πρωθυπουργού, Αρη και… Αδώνιδος υποψηφιότητα

Περι αγγλικών του πρωθυπουργού, Αρη και… Αδώνιδος υποψηφιότητα

Του Νίκου Επ. Φαλαγκάρα

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι. Να ‘μαστε πάλι εδώ για ν’ ανταλλάξουμε, όπως σχεδόν σε καθημερινή βάση, μερικές κουβέντες και να πάει έτσι -ελπίζω- όντως καλά η μέρα μας.

Πάλι γεμάτη ειδήσεις η επικαιρότητα. Η ιεράρχηση και η αξιολόγησή τους είναι, φυσικά, στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.

Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα επ’ αυτού: Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική κάποιοι το μόνο που βρήκαν να πουν ήταν τα κακά αγγλικά του, αδιάψευστος μάρτυρας του επαρχιωτισμού και του λαϊκισμού του. Ας μη μιλήσουμε, βέβαια, γι’ αυτούς που το βρίσκουν (το ταξίδι αυτό) από άχρηστο έως ύποπτο.

Σημαντική είδηση είναι ασφαλώς η συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν (εκπρόσωποι των σημερινών υπερδυνάμεων) στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ζήτημα της Συρίας, των τζιχαντιστών και της Ουκρανίας. Το τι θα βγει απ’ αυτή τη συνάντηση είναι ένα άλλο θέμα. Τουλάχιστον συναντιούνται.

Όπως επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φημολογούμενη ανακάλυψη ιχνών ζωής (νερό κ.λπ.) στον Άρη. Για σκεφτείτε να αληθεύει η είδηση αυτή. Ποιος τη χάρη μας τότε… Δεν μας αρέσει ο πλανήτης γη, δεν μας χωράει, δεν μας αντέχει άλλο; Απλούστατο. Μετακομίζουμε στον γειτονικό φιλόξενο και άνετο Άρη. Μέχρι να τον κάνουμε κι αυτόν σαν τη μητέρα-γη, έχουμε καιρό.

“…«Η υποψηφιότητά μου δείχνει πως κάποιος μπορεί να γίνει αρχηγός σε ένα μεγάλο κόμμα που δεν είναι από τζάκι και δεν έχει πολιτική προίκα και μπορεί να ονειρεύεται και να παίξει ρόλο στην παράταξη. Ονειρεύομαι μία παράταξη ανοικτή στην κοινωνία… “ Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης (εις εκ των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας). Κατόπιν αυτού, εμάς τι λόγος μας πέφτει για να αντιλέξουμε;