Περι κρατικοδιαιτων…

Σ
image

το Σερραϊκό θάρρος στις 31-7-2013, δημοσίευσε ο κ.Αθανάσιος Αραμπατζής άρθρο του με τίτλο:«Περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών»
      Ένα πανό που ανήρτησε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων στο κτίριο του Δημαρχείου ήταν η αφορμή να εκδηλώσει ο κ Αραμπατζής την απέχθεια του για τους συνδικαλιστές και τις κινητοποιήσεις τους.
Τι έγραφε το πανό; «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ»
Ήταν μια από τις μορφές διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα(και την απόλυση στην συνέχεια πολλών) των συναδέλφων δημοτικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων.
      Αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι είναι ο «στρατός κατοχής» οι «κρατικοδίαιτοι» συνδικαλιστές.  
Είναι λοιπόν η Ελλάδα υπό την κατοχή των συνδικαλιστών!
Και εμείς οι αφελείς που νομίζαμε ότι είναι  υπό την κατοχή των δανειστών με θλιβερούς τοποτηρητές τον  κ. Σαμαρά και κ.Βενιζέλο, την τραγική για εργαζόμενους  λαό και τον τόπο συγκυβέρνηση που στηρίζει ο κ.Αραμπατζής.  

               Ανησυχεί ο κ. Αραμπατζής για την υγεία των συνδημοτών του από παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους σε μια πιθανή απεργία των δημοτικών υπαλλήλων.
Ο φόβος των πολιτών δεν είναι μην μείνουν μερικές ημέρες τα σκουπίδια στους δρόμους εξαιτίας ανθρώπων που τους απολύουν κ. Αραμπατζή.    
Ο φόβος εκατομμυρίων ανέργων, απεγνωσμένων ελλήνων που ζούνε  κάτω από το όριο της φτώχειας, των χιλιάδων άνεργων  νέων με γνώσεις, είναι πως θα ζήσουν πως θα επιβιώσουν.
Σε τι χώρα θα ζούνε;
Θα έχουν δουλειά;
Θα ζούνε από την δουλειά τους με αξιοπρέπεια;
Θα μπορούν να μορφώσουν τα παιδιά τους;
Θα τους περιθάλψει η δημόσια υγεία η θα τους πετάει στον ιδιώτη και αν δεν έχεις λεφτά «κόψε το κεφάλι σου». 
Μια λοιπόν και ενδιαφέρεστε τόσο για την υγεία των συνδημοτών σας  διαμηνύσετε στον κ.Σαμαρά, μετά διαύλου της  θυγατρός σας,  να πληρώσει κανένα γιατρό στο νοσοκομείο των Σερρών μήπως μείνει και κανένας.
Ίσως πάλι να είναι απασχολημένος ο κ.Πρωθυπουργός με την διάσωση της χώρας αλλά σας παρακαλούμε  πείτε του να στείλει και μερικές γάζες γιατί ξεμείναμε και από αυτές.
      Υποψιάζομαι πως δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε εσείς ούτε ο κ.Σαμαράς αν διαλυθεί η δημόσια υγεία και παιδεία, αν δοθούν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες.
Εσείς, τα παιδιά και εγγόνια σας έχετε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζετε στα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να περιθάλπεστε στις καλύτερες κλινικές, να πληρώνετε και κάτι παραπάνω για τα αυξημένα δημοτικά τέλη.
Επιχαίρεται τον κ Σαμαρά για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.
Έτσι προφανώς αντιλαμβάνεστε την εργασία, σαν επαιτεία.
Τον εργαζόμενο σκυμένο μποστά σας .Χωρίς συνδικάτο να τον στηρίζει, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Ναδιαπραγματεύεται μόνος τους όρους, την αμοιβή, την ασφαλιστική του κάλυψη, με άλλους δεκάδες ανέργους  έξω που περιμένουν για την ίδια θέση.

«Το μόνο που ζητάνε είναι να μην αλλάξει τίποτα και να εξακολουθούν να αμείβονται από τον δεινοπαθούντα και αναξιοπαθούντα λαό πλουσιοπαρόχως» αναφέρει παρακάτω.
    Τον συνδικαλισμό  τον πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους κ.Αραμπατζή
Με τις συνδρομές των μελών  καλύπτονται  οι  εισφορές στα κλαδικά και πανελλαδικά συλλογικά όργανα, οι  δράσεις και δαπάνες των συλλόγων.
Ενώ λοιπόν δεν υπάρχει δαπάνη στο προϋπολογισμό του κράτους για «κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές» από την άλλη λείπει από τους προϋπολογισμούς των τελευταίων δεκαετιών ένα κονδύλι ης τάξης των 300 εκατομμύρια ετησίως, όπως κατήγγειλαν επί μηνός οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ(τσιμουδιά επί του θέματος  τα ιδιωτικά ΜΜΕ). Μια καταγγελία  που αφορά  ανείσπραχτα   δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου για την χρήση των συχνοτήτων,  που είναι δημόσια περιουσία,   και  φόρων  επί των διαφημίσεων .
Το’να χέρι νίβει τ’άλλο και τα δυο πρόσωπο που λέει και ο λαός.
Λείπουν και άλλα κονδύλια από τα ταμεία του κράτους.
Λείπουν τα 55 δις ανείσπραχτα στις Δ.Ο.Υ. που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους, προμηθευτές, επιχειρηματίες.
Από αυτούς που σε αγαστή συνεργασία τα κόμματα που κυβερνούσαν την χώρα και συγκυβερνούν, λυμαίνονται διαχρονικά το δημόσιο χρήμα.
Αυτοί κάνανε το πάρτι των Ολυμπιακών αγώνων.Τα πάρτι των υπερτιμολογημένων προμηθειών και εργολαβιών, έπερναν απευθείας αναθέσεις, (ενίοτε με το αζημίωτο).  Αυτοί είχαν και έχουν φορολογική ασυλία και συνεισφέρουν ελάχιστα στα δημόσια έσοδα.
Τυγχάνει δε πολλοί από αυτούς να είναι συνάμα ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

       Άρση τραπεζικών και λοιπόν απορρήτων σε ότι έχει σχέση με καταθέσεις, μετοχές, ακίνητα, την περιουσιακή κατάσταση των  συνδικαλιστών και  ιδιοκτητών ΜΜΕ.
Πόθεν έσχες και για τους δύο.
Ας εισηγηθεί λοιπόν η θυγατέρα σας μια τέτοια  νομοθετική και ελεγκτική διαδικασία. Θα την στηρίξουμε ολοψύχως.*
Για να δούμε ποιοι είναι οι κρατικοδίαιτοι σε αυτήν την χώρα.

    *Φοβάμαι όμως ότι δεν πρόκειται να γίνει κατι τέτοιο.
Όπως δεν έγινε καμιά προσπάθεια να πληρώσουν  μέχρι τώρα και οι έχοντες.
Εν προκειμένω κ.Αραμπατζή εδώ ταιριάζει το:
Άλλοι έχουν το όνομα(κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές) και άλλοι έχουν την χάρη(κρατικοδίαιτοι, φοροφυγάδες και διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ).
                                                          Κατιρτζόγλου Λευτέρης
                                                  Μέλος Δ.Σ. Εργαζομένων Δημ.Υπαλλήλων
                                                  Αναπληρωτής Πρόεδρος Νομ.Τμήμ. ΑΔΕΔΥ