Περίεργη κλοπή άρρωστου ζώου από χώρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών με σκοπό το … κέρδος(;!!!)

Διας-αδέσποτο-σκυλοςΜε επιστολή του ο Φιλοζωϊκός Ομιλος Σερρών (ΦΟΣ) ενημερώνει για μια περίεργη κλοπή άρρωστου ζώου που έγινε από τον χώρο όπου φιλοξενούταν και την εύρεσή του μετά από δύο μέρες σε απόσταση 120 χλμ.!!! Εφιστά την προσοχή στα άτομα που εκμεταλλεύονται άρρωστα ζώα για να αποκομίζουν χρήματα από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Στην επιστολή του ο ΦΟΣ αναφέρει:

Μια περίεργη κλοπή άρρωστου ζώου έλαβε χώρα το Σάββατο 10/8 από  χώρο του ΦΟΣ, όπου φιλοξενούνταν. Συγκεκριμένα το άρρωστο σκυλί που ονομάστηκε Δίας από τους εθελοντές του Ομίλου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μια μέρα μετά την περισυλλογή του από  το σύλλογο και την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο χώρο.
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία  μας δόθηκαν από άλλες φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας μας,  και  τα οποία δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε προς το παρόν, καθώς αποτελούν προανακριτικό  υλικό της δικογραφίας, οι δράστες  σχετίζονται με οργανωμένη ομάδα  του εξωτερικού, η οποία δραστηριοποιείται  αυτή την εποχή στην Ελλάδα. Η  συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιεί  περιστατικά άρρωστων και άθλιων στην εικόνα ζώων, τα οποία «ψαρεύουν»  από το fb ενεργών φιλοζωικών οργανώσεων, όπως συνέβη στην περίπτωση του Δία.
Κατόπιν, αναρτούν σε site του εξωτερικού τα περιστατικά αυτά με σκοπό την συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών, πολλαπλάσιων των απαιτούμενων για τη θεραπεία και περίθαλψη των άρρωστων ζώων, τα οποία δίνονται από ανυποψίαστους φιλόζωους πολίτες του εξωτερικού.
 Ο Δίας, εγκαταλείφθηκε  από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες  του όντας βαριά άρρωστος από  ψωρίαση, αναιμία και άλλες  ασθένειες,  και περιφέρονταν  στην πόλη μας,  σύμφωνα με  τις καταγγελίες των πολιτών  τον τελευταίο μήνα. Οι εθελοντές  του ΦΟΣ, μετά από επαναλαμβανόμενες  προσπάθειες προσέγγισης του  ζώου και σε συνεργασία με  ευαισθητοποιημένους κατοίκους  της περιοχής όπου σύχναζε,  κατόρθωσαν να  αιχμαλωτίσουν  τον φοβισμένο Δία και αφού  τον μετέφεραν στον κτηνίατρο  για τις απαραίτητες εξετάσεις,  τον τοποθέτησαν σε ένα προσωρινό   χώρο φιλοξενίας, ώστε να ξεκινήσει  η θεραπεία του. Ταυτόχρονα  δε ανάρτησαν, όπως άλλωστε  γίνεται για όλα τα περιστατικά  διάσωσης ζώων από το σύλλογο,  το συγκεκριμένο συμβάν στο  διαδίκτυο προς ανεύρεση βοήθειας  για τη θεραπεία και τη φροντίδα  του ζώου.
Την επόμενη ημέρα, και  μη βρίσκοντας το ζώο στο χώρο φιλοξενίας του, το ΔΣ  του συλλόγου κατήγγειλε το γεγονός της κλοπής στην ασφάλεια Σερρών, δίνοντας ταυτόχρονα και όλα  τα στοιχεία που υπέπεσαν στην αντίληψή του. Δύο ημέρες αργότερα και μετά από συνεχείς προσπάθειες  από τα μέλη του ΦΟΣ, και σε συνεργασία με την ασφάλεια Σερρών και το αστυνομικό τμήμα Ν. Μηχανιώνας, το άτυχο σκυλί εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 120 περίπου χιλιομέτρων από τις Σέρρες. Το σκυλί παραδόθηκε από τους δράστες στα μέλη του ΦΟΣ που μετέβησαν στην περιοχή για να τον παραλάβουν παρουσία 4 αστυνομικών και μεταφέρθηκε πίσω στις Σέρρες όπου και φιλοξενείται συνεχίζοντας την απαραίτητη θεραπεία του από εθελοντές του συλλόγου.
Ο ΦΟΣ δημοσιοποιεί το συμβάν αυτό της κλοπής του άρρωστου Δία, προς ενημέρωση και επαγρύπνηση  των πολιτών αλλά και όλων των  εμπλεκόμενων φορέων καθώς από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με την  προανακριτική διαδικασία, η συγκεκριμένη ομάδα έχει συνεργαστεί με άτομα  των Σερρών για την κλοπή του  άρρωστου ζώου.  Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων σε περιπτώσεις  υιοθέτησης ή φιλοξενίας ζώων ακόμη  και αν αυτές γίνονται από υποτιθέμενες φιλοζωικές οργανώσεις, όταν δεν τηρούνται  οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες. Κλείνοντας επίσης, καλούμε τους πολίτες  των Σερρών να ενημερώνουν το Φιλοζωικό  Όμιλο ή και την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής τους αν πέσουν στην αντίληψή τους παρόμοια περιστατικά  εξαφάνισης άρρωστων αδέσποτων ζώων.
Με τιμή,
Η Πρόεδρος,      Η Γ. Γραμματέας,
Ζωή Κοντού      Κατερίνα Εμμανουλίδου

2 Responses to "Περίεργη κλοπή άρρωστου ζώου από χώρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών με σκοπό το … κέρδος(;!!!)"

  1. dummy   31 Αυγούστου 2013 at 19:59

    Καλή ιδεα. Να εκμεταλλευτούμε άρρωστους Ελληνες πολιτες (πλεον ειναι πολλοι λογω ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) για να αποκομίσουμε χρήματα από ευαισθητοποιημένους πολίτες του Βορά.

  2. thediasscam   28 Αυγούστου 2013 at 02:01

    Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει δυστυχώς. Η ομάδα anti-Greece Exposed campaign έχει στην κατοχή της αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την δράση του ιδρυτή της ομάδας που εξαπατά όπως ακριβώς έκανε και σε Ανατολικό-Ευρωπαικές χώρες όπως η Ρουμανία, Βοσνία και άλλες. Εδώ και δώδεκα μήνες με την ομάδα των Ελλήνων συνεργατών του συνεχίζει τις απάτες σε βάρος των Ελληνικών φιλοζωικών σωματείων ενεργώντας εν αγνοία τους!