Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σιντικής για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή

φωτο απο τις Σκουριές Χαλκιδικής
φωτο απο τις Σκουριές Χαλκιδικής

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών επιτείθεται στην πολιτική της Κυβέρνησης να «ξεπουλάει τα πάντα στον βωμό του κέρδους» και με αφορμή το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν εξορύξεις χρυσού στην περιοχή της Σιντικής οργανώνει επίσκεψη κλιμακίου στην περιοχή την προσεχή Δευτέρα 28/7. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του τονίζει:

Είναι πλέον γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει κάθε δημόσιο αγαθό, ασφαλώς και το περιβάλλον, στον βωμό του κέρδους, προς όφελος, μάλιστα, συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από όσα διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Χαλκιδικής, τα παραπάνω συμφέροντα και η κυβέρνηση των μνημονίων αδιαφορούν πλήρως για τις αντιδράσεις των κατοίκων, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην ζωή και την υγεία, στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και στην προοπτική υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης του τόπου τους.

Το τελευταίο διάστημα, έχει ενταθεί η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόρυξης και στην περιοχή μας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη, αιφνίδια επίσκεψη κλιμακίου του Υ.ΠΕ.Κ.Α. στο Χαρωπό. Είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης των όποιων σχεδίων εξυφαίνονται για την περιοχή μας, τη στιγμή που το ζήτημα αυτό αφορά άμεσα τις ζωές όλων των πολιτών και το μέλλον του τόπου μας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, την Δευτέρα, 28 Ιουλίου, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Δήμο Σιντικής, παρουσία του μέλους την Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γκοντίνου και της βουλευτή Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη. Το κλιμάκιο θα περιοδεύσει στα χωριά της περιοχής (Προμαχώνας, Άγγιστρο, Χαρωπό), με σκοπό να συναντήσει φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, να συζητήσει μαζί τους, να ανταλλάξει απόψεις, θέσεις και προτάσεις επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις-συσκέψεις με τον Δήμαρχο Σιντικής κύριο Καρύδα, καθώς και με εκπροσώπους της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής, αλλά και με εκπροσώπους των πρωτοβουλιών κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι οποίες έχουν συσταθεί και δραστηριοποιούνται τόσο στο Δήμο Σιντικής, όσο και σε άλλες περιοχές της Περιφ. Ενότητας Σερρών. Παράλληλα, στις προθέσεις του κλιμακίου περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστου, καθώς η Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη συνέχεια, τα μέλη του κλιμακίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο Ολυμπίκ, στο Σιδηρόκαστρο, στις 12:30.

Το απόγευμα της ίδιας μέρα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα χωριά, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στην περιοχή τους, τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Η περιοδεία θα καταλήξει στο Χαρωπό, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία για το ίδιο ζήτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών, ενάντια στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης και στην λεηλασία της φύσης και των ζωών μας. Μόνο ενωμένοι και δραστηριοποιημένοι, θα μπορέσουμε να ανακόψουμε αυτές τις καταστροφικές εξελίξεις και να πετύχουμε το αυτονόητο, να βάλουμε τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη!