Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Δημοτικό του Μητρουσίου στο Διυλιστήριο νερού της ΔΕΥΑΣ

 

έδειξε επί τόπου στους μαθητές με ποιον τρόπο διυλίζεται το νερό του χωριού τους για να απαλλαγεί από το Μαγγάνιο, Αρσενικό και Σίδηρο
έδειξε επί τόπου στους μαθητές με ποιον τρόπο διυλίζεται το νερό του χωριού τους για να απαλλαγεί από το Μαγγάνιο, Αρσενικό και Σίδηρο

«Νουθέτησε σωστά τα παιδιά σου και σιγά-σιγά θα ξεφύγουμε από την κόλαση των πατεράδων τους ……» τραγουδούσε ένα αγγλοσαξωνικό συγκρότημα τη δεκαετία του 70.

Την προτροπή του, η Διεύθυνση και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Μητρουσίου κάνουν πράξη.

Έτσι, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου το πρωί η 4η, 5η και 6η τάξη επισκέφθηκαν το διυλιστήριο νερού του χωριού όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρος Αραμπατζής και ο Πρ/νος Η/Μ της Επιχείρησης κ. Γεώργιος Κουφός.

Στο δρόμο για τη Μονάδα και γύρω από αυτήν οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν την κόλαση με τα μάτια τους. Μπάζα, κοπριές, μπουκάλια νερού, πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια -παρά την επαγρύπνηση και εγρήγορση της Δημοτικής αρχής- μία απαράδεκτη κατάσταση η οποία καυτηριάστηκε από όλους τους παρισταμένους.

Μετά το περιβαλλοντικό μάθημα των δασκάλων, το λόγο πήρε ο κ. Θεόδωρος Αραμπατζής ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά για την ταυτότητα και το έργο της ΔΕΥΑΣ  και ιδιαίτερα για την προσπάθεια της στην προστασία και εξοικονόμηση των υδατικών πόρων αλλά την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Γ. Κουφός έδειξε επί τόπου στους μαθητές με ποιον τρόπο διυλίζεται το νερό του χωριού τους για να απαλλαγεί από το Μαγγάνιο, Αρσενικό και Σίδηρο και να φθάνει ολοκάθαρο στις βρύσες των σπιτιών τους.

Στο δρόμο για τη Μονάδα και γύρω από αυτήν οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν  Μπάζα, κοπριές, μπουκάλια νερού, πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια
Στο δρόμο για τη Μονάδα και γύρω από αυτήν οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν Μπάζα, κοπριές, μπουκάλια νερού, πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια

Στη συνέχεια τα παιδιά ξεκίνησαν για τους «Καταρράκτες» όπου «θα δείτε τί πετούν εκεί οι γονείς σας» τους προϊδέασε δάσκαλος.

Ας ελπίσουμε ότι οι γονείς «θα τ’ακούσουν» και τα παιδιά θα εισακουσθούν.

(δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΣ)