Περιζήτητοι «γαμπροί» για τα… ψηφοδέλτια των κομμάτων, οι «αγροτοπατέρες» των Σερρών

Περιζήτητοι «γαμπροί» για τα… ψηφοδέλτια των κομμάτων, οι «αγροτοπατέρες» των Σερρών

Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:

Στις Σέρρες, γνωστοί «αγροτοπατέρες» έχουν μπει στο στόχαστρο κομματικών επιτελείων, προσπαθώντας να τους πείσουν να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες, ακόμη και εάν προέρχονται από διαφορετικό πολιτικό «στρατόπεδο».

Πληροφορίες φέρουν το ΠΑΣΟΚ να έχει προτείνει δεύτερη θέση (σ.σ. καθώς η πρώτη είναι «καπαρωμένη» από τον πρώτο σε σταυρούς και σχετικό με τα αγροτικά Μιχάλη Τζελέπη) στη λίστα των Σερρών, σε αγρότη που «πρωταγωνιστεί» κατά καιρούς στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων.

Παράλληλα, «ανοίγματα» κάνει και η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που προσεγγίζει ακόμη και αγροτοσυνδικαλιστές που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ και έχουν ταχθεί κατά όσων προβλέπει το νέο μνημόνιο για τους αγρότες.

Μεταξύ αυτών και ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας και εκπρόσωπος Μακεδονίας στο Συντονιστικό Αγροτών-Κτηνοτρόφων της χώρας, του οποίου το όνομα, στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, «έπαιζε» δυνατά για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο ίδιος δεν αρνείται πως δέχεται προτάσεις, σημειώνοντας με νόημα ωστόσο ότι αυτό που προέχει είναι να «γίνουν σεβαστοί οι αγώνες και τα αιτήματα των αγροτών».