Πετρέλαιο Θέρμανσης: Τι να προσέξεις κατά την παραλαβή

Ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί με αυτόν το άγχος των επιπλέον εξόδων που απαιτεί η θέρμανση του σπιτιού μας. Οι διανομή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ήδη ξεκινήσει με τις τιμές του να παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 11% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Με βάση το παραπάνω γεγονός φαίνεται ότι η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό τον έλεγχο κατά την παράδοση του πετρελαίου προκειμένου να μην ξοδέψουμε χρήματα για πετρέλαιο το οποίο στην πραγματικότητα ποτέ δεν παραλάβαμε.

Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξει ο καταναλωτής κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης;

  1. Προκειμένου ο έλεγχος να είναι περισσότερο αποτελεσματικός είναι σημαντικό κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης να παρευρίσκονται δύο άτομα. Το ένα τουλάχιστον από τα δύο άτομα θα πρέπει να είναι γνώστης της διαδικασίας.
  2. Η διαδικασία παραλαβής δεν θα πρέπει να γίνεται βιαστικά ενώ θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε ατυχήματα αλλά και ελλειμματική παράδοση ή διαρροή πετρελαίου.
  3. Η ποιότητα του πετρελαίου που παραλαμβάνεται είναι εύκολο να εξακριβωθεί από το χρώμα του το οποίο θα πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι θολό, οπότε και δεν θα πρέπει να παραλαμβάνεται.
  4. Η ποσότητα του πετρελαίου πριν και μετά την παραλαβή θα πρέπει να καταγράφεται παρουσία του βυτιοφορέα( είναι άλλωστε στοιχείο το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνεται στην απόδειξη).

  5. Αυτός που θα παραλάβει το πετρέλαιο θέρμανσης είναι καλό να προμηθευτεί δικό του διαγραμμισμένο μέτρο το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση μαζί με το μετρητή του βυτιοφόρου.
  6. Προκειμένου να είναι σε θέση να μετρήσει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής( κατά συνέπεια να μπορεί να μετατρέψει την ανύψωση της δεξαμενής σε λίτρα), αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο θα πρέπει να γνωρίζει τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής.
  7. Η ανύψωση της στάθμης της δεξαμενής θα πρέπει να μετρηθεί 5 με 6 λεπτά αφού κατασταλάξει ο αφρός.
  8. Η πληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά την λήψη της απόδειξης στην οποία απαραίτητα θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Στην περίπτωση που είναι ελλιπής αρνούμαστε να πληρώσουμε.
  9. Σημειώνεται ότι στην παραπάνω απόδειξη θα πρέπει να αναγράφεται πέρα από την ποσότητα του πετρελαίου σε λίτρα και το ύψος της στάθμης του στη δεξαμενή πριν και μετά από την παραλαβή.

 

Αγόρασε φθηνό  πετρέλαιο θέρμανσης στο fastoil.gr