Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών: «Αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά το αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών»

Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών: «Αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά το αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών»

Τον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Σερρών επισκέφθηκε την Τετάρτη 13-01-2016 ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου Νίκο Στεργίου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Χαρίτο,υπεύθυνο του αμαξοστασίου. Ο λόγος της επίσκεψης του Δημάρχου ήταν να ενημερωθεί από τον κ. Χαρίτο σχετικά με τις εργασίες βελτίωσης της λειτουργίας και της εικόνας του όλου χώρου του αμαξοστασίου.

Ο Δήμαρχος μετά την ενημέρωση που του έγινε, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της προσπάθειας του συνεργάτη του δήλωσε:

«Η εικόνα του χώρου του αμαξοστασίου έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, κάτι που βοηθά στην καλή λειτουργία των υπηρεσιών, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αισθητική του χώρου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Χαρίτο για την δουλειά που έκανε», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Αμαξοστάσιο-Στεργίου-Αγγελίδης-Χαρίτος13-1-16 amajostasiΟι εργασίες που έγιναν έχουν σχέση με τη φύλαξη του αμαξοστασίου, με την ελευθέρωση του αύλειου χώρου του από οχήματα και διάφορα αντικείμενα, με τον καθαρισμό και ανακαίνιση των διαφόρων χώρων του αμαξοστασίου και με την λειτουργία διαφόρων μηχανημάτων και οχημάτων που ήταν σε ακινησία λόγω βλάβης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτος ανέφερε ποιες ενέργειες και εργασίες έγιναν:

 1. ΦΥΛΑΞΗ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ

 • Τοποθετήθηκε στην πύλη μπάρα εισόδου εξόδου οχημάτων,  ορίσθηκαν υπάλληλοι για τη φύλαξη του χώρου και καταγράφονται όλα τα οχήματα.
 • Τοποθετήθηκαν  κάμερες που  καλύπτουν μέρα-νύχτα τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο.
 1. ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Τα αυτοκίνητα του προσωπικού σταθμεύουν πλέον έξω από το χώρο του αμαξοστασίου. Με το νέο έργο που είναι σε εξέλιξη δημιουργείται νέος χώρος δεξιά του αμαξοστασίου πλάτους δεκαπέντε (15) μέτρων και μήκους 120 μέτρων, όπου και θα σταθμεύουν τα οχήματα των εργαζομένων και των επισκεπτών. Ήδη ο χώρος αυτός έχει καθαρισθεί, θα μπαζωθεί και θα ανεγερθεί φράχτης.

 • Εκποιήθηκαν μετά από εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περίπου σαράντα πέντε (45) τόνοι αχρήστων σιδερικών.
 • Απομακρύνθηκαν περίπου τα ανάλογα σε βάρος άχρηστα υλικά (ξύλα, μπάζα κτλ)
 • Απομακρύνθηκαν είκοσι επτά (27) οχήματα και έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για εκποίησή τους  από τον ΟΔΔΥ.
 1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ

Ο χώρος του πλυντηρίου απέκτησε καινούργιο δάπεδο, η κύρια αντλία νερού έγινε καινούργια. Επίσης έχει δρομολογηθεί η αγορά νέου πλυστικού μηχανήματος μεγάλης πίεσης το οποίο και θα χρησιμοποιεί  ειδικά απολυμαντικά υγρά. Τέλος στο χώρο αυτό θα τοποθετηθεί μόνιμα υπάλληλος που θα ασχολείται αποκλειστικά με το πλύσιμο των οχημάτων

 • Ο χώρος του συνεργείου των οχημάτων έχει καθαρισθεί από τα περιττά υλικά και  οι ζημιές που είχαν υποστεί οι σκεπές όλων των κτιρίων έχουν αποκατασταθεί.
 • Τα υπόστεγα των οχημάτων έχουν καθαρισθεί  και  όλα τα πλεονάζοντα υλικά, έχουν απομακρυνθεί.
 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ

Μεριμνά μας είναι, το επόμενο χρονικό διάστημα, ο στόλος των οχημάτων  του Δήμου (80 περίπου) να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να μπορεί να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες.