ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: «ασφαλές το νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στατικής επάρκειας»

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: «ασφαλές το νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στατικής επάρκειας»

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στατικής επάρκειας στο νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου, το οποίο είναι πλέον ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιείται όποτε χρειαστεί». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψη του στο δημοτικό γήπεδο της πόλης την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηλία Γκότση, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Αγγελίδης αναφερόμενος στο έργο «Εργασίες στατικής επάρκειας κερκίδας νοτίου πετάλου του δημοτικού γηπέδου Σερρών» είπε, ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 613.881€. Υπενθύμισε ότι το 2011 με έγγραφό του προς τον ΟΠΑΠ ζήτησε  οικονομική ενίσχυση, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό, χρηματοδότησε το έργο κατά 50% δηλ. με το ποσό των 306.940€. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν από το Δήμο Σερρών (ΣΑΤΑ  Δήμου Σερρών), ενώ το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των 59.286€.

Οι εργασίες για το έργο ξεκίνησαν αρχές του 2013 και ολοκληρώνονται τώρα το 2016.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  • Εκσκαφές και κατασκευή νέων θεμελιώσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Τοποθέτηση νέων μεταλλικών υποστυλωμάτων και δοκών για την ενίσχυση των στύλων και των δικών της κερκίδας.
  • Στεγανοποίηση της κερκίδας.
  • Καθαίρεση και ανακατασκευή του οικίσκου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.