ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: «φωτοβολταικα συστήματα σε 26 σχολεία του δήμου Σερρών με στόχο την εξοικονόμηση ενεργείας»

φωτοβολταϊκά-σχολεία-Αγγελίδης«Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, τοποθετούμε φωτοβολταΐκά  συστήματα σε 26 σχολεία του Δήμου Σερρών , στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 19-6-2013, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Μερετούδη Δημήτρη κατά την επίσκεψη του στο Γυμνάσιο του Λευκώνα,  όπου τοποθετούνται στις στέγες του, φωτοβολταΐκά συστήματα. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 572.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

 Με την εγκατάσταση φωτοβολταΐκών συστημάτων στα σχολεία επιτυγχάνεται :  α)     οικονομικό όφελος στα σχολεία από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ .

  Συγκεκριμένα τα σχολεία τα οποία έχουν στις στέγες τους φωτοβολταϊκά συστήματα θα πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια στη ΔΕΗ. Από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας θα εισπράττουν συνολικά περίπου 70.000-80.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρείται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ, τα σχολεία που έχουν στις στέγες τους φωτοβολταϊκά συστήματα, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.

   Το καθαρό ποσό που θα απομένει, οι σχολικές επιτροπές θα το διανέμουν στα σχολεία για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

β) Επίσης με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία επιτυγχάνεται ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών του Δήμου μας για τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Δήμος Σερρών πρόλαβε την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΗ , πριν εφαρμοστούν οι νέες μειωμένες τιμές της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα σχολεία στα οποία θα εγκατασταθούν φωτοβολταΐκά συστήματα είναι τα εξής:

1.     1ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
2.     3ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
3.     4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
4.     ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (1ο – 4ο ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ)
5.     2ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
6.     2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
7.     5ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
8.     ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
9.     2ο – 22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
10. 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
11. 8ο & 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
12. 15ο – 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
13. 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
14. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΣΧΟΛΕΙΟ
15. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΒΑΤΑ
16. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ
17. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΝΑ
18. ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ
19. 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
20. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
21. 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
22. 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
23. 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
24. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
25. ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΟΒΑΤΑ
26. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝΑ