Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών: «Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων αποτελεί πρότυπο δημοτικής κίνησης»

Συνέλευση Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Δέκα πέντε χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης λειτουργίας

Πέτρος Αγγελίδης- Δήμαρχος Σερρών: «Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων αποτελεί πρότυπο δημοτικής κίνησης»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της δημοτικής κίνησης «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων», με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, την Κυριακή 24-1-2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και να θέσουν τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Τα πεπραγμένα, παρουσίασε ο πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Απόστολος Σφετκόπουλος, αναδεικνύοντας τη συλλογική και δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, ενώ ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη της, για την μεγάλη αγάπη και συμπαράστασή τους προς τη δημοτική κίνηση.

Ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης κατά την ομιλία του,   τόνισε ότι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δυναμικής και έντονης παρουσίας στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Σερρών και αποτελεί πρότυπο δημοτικής κίνησης, στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε οτι η Δημοτική Πρωτοβουλία  είναι η μοναδική δημοτική κίνηση που σημείωσε δύο ρεκόρ τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αναδείχθηκε δημοτική αρχή με ποσοστό 62% και εκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι του Δήμου Σερρών, σπάζοντας μιά παράδοση  σαράντα ετών, που δεν ήθελε την ίδια δημοτική αρχή  για δύο συνεχόμενες θητείες στον Δήμο Σερρών.

Δημοτικη Πρωτοβουλία-Σερραίων25-1-16 DSC05590Ο κ. Αγγελίδης, υπογράμμισε οτι η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ως δημοτική αρχή συνεχίζει να παράγει σημαντικό έργο και παρουσίασε κάποια έργα της δεύτερης θητείας, όπως

  • Οι βιοκλιματικές αναπλάσεις
  • Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κολυμβητήριο-Γυμναστήριο-Δημαρχείο
  • Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας  στο 20ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία
  • Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σκουτάρεως-Μητρουσίου
  • Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων περιοχής Σιγής
  • Η ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης, της οδού Κ. Καραμανλή (πρώην Μεραρχίας), από το ύψος του Δημαρχείου έως την οδό 29ης Ιουνίου, κ.α.

Επίσης υπενθύμισε ότι ο Δήμος Σερρών, βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο, το Σεπτέμβριο 2014, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων  Προστασίας Περιβάλλοντος, για την περιβαλλοντική του δράση.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Αγγελίδης, είπε οτι η δημοτική αρχή, συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, με συνέπεια, ειλικρίνεια, πείσμα και αποτελεσματικότητα, για ένα Δήμο σύγχρονο, δυναμικό με κοινωνικό πρόσωπο.

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε γνωστή ταβέρνα της πόλης.