ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: «στρατόπεδα, η μεγάλη προοπτική της πόλης των Σερρών»

Η επίσκεψη αυτή στα στρατόπεδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ενδιαφέρον των μαθητών της τρίτης τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολείου και της τέταρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου
Η επίσκεψη αυτή στα στρατόπεδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ενδιαφέρον των μαθητών της τρίτης τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολείου και της τέταρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου

«Η παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών αποτελεί τη μεγάλη προοπτική για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στα στρατόπεδα Εμ. Παπά και Παπαλουκά με μαθητές δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.

Η επίσκεψη αυτή στα στρατόπεδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ενδιαφέρον των μαθητών της τρίτης τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολείου και της τέταρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, κατά την συνάντηση που είχαν οι μαθητές των παραπάνω σχολείων με τον Δήμαρχο Σερρών στο Δημαρχείο, πριν από λίγες ημέρες.

Οι μαθητές είχαν ζητήσει από τον Δήμαρχο, μεταξύ των άλλων, να τους ενημερώσει για το θέμα των στρατοπέδων. Τα παιδιά μάλιστα πρότειναν στο Δήμαρχο, να πραγματοποιούν εκδρομές και  στα στρατόπεδα , κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Δήμαρχος.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών για τα στρατόπεδα, ο Δήμαρχος πρότεινε στα παιδιά να τα επισκεφτούν,  όπως και  έγινε σήμερα.

Ο κ. Αγγελίδης ενημερώνοντας τους μαθητές είπε, ότι η παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών αποτελεί ένα πολύ θετικό γεγονός για το Δήμο, διότι αυξάνεται η ακίνητη περιουσία του Δήμου κατά 300 στρέμματα, ενώ παράλληλα δίνεται και μια μεγάλη προοπτική για αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης, διότι τα 300 στρέμματα των στρατοπέδων βρίσκονται μέσα στο αστικό ιστό της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα οι χώροι των στρατοπέδων, να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών και του Δήμου, για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε για τα στρατόπεδα μεταξύ Δήμου Σερρών και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον Απρίλιο του 2012, είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, διότι από το σύνολο των τριών στρατοπέδων που αποτελούνται από 345 στρέμματα, τα 300 στρέμματα θα περιέλθουν οριστικά και αμετάκλητα στο Δήμο Σερρών.

Τα στρατόπεδα έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Σερρών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να περιέλθουν στη κυριότητα του Δήμου .

Πρώτος στόχος επεσήμανε ο Δήμαρχος, είναι ο καθαρισμός και η συντήρηση των στρατοπέδων, ώστε να είναι επισκέψιμα στους πολίτες, κάτι που έχει επιτευχθεί με το καλύτερο τρόπο, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η αξιοποίηση των κτιρίων των στρατοπέδων ,κυρίως μέσω προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης καταλήγοντας είπε ότι ένα θέμα που ταλάνιζε το Δήμο εδώ και δεκαετίες, το θέμα της παραχώρησης των στρατοπέδων σ το Δήμου Σερρών, βρήκε τη λύση του με τον καλύτερο τρόπο και ένα όραμα των Σερραίων δημοτών, η απόδοση των στρατοπέδων στη τοπική κοινωνία για χρήσεις πρασίνου και κοινωνικών λειτουργιών, παίρνει σάρκα και οστά.