Πέτρος Αγγελίδης: «Σε φάση υλοποίησης το αποχετευτικό Μητρουσίου-Σκουτάρεως Αλλάζει την ποιότητα ζωής»

Αγγελίδης-Αραμπατζής-Γρηγοριάδης-Βασ-02714Σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανακοίνωσε την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης που θα συνδέσει τα χωριά Σκούταρι και Μητρούσι με τον Βιολογικό Σερρών. Δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε ανάδοχο για το έργο του εξωτερικού δικτύου Αποχέτευσης Μητρουσίου-Σκουτάρεως, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες στα τέλη του καλοκαιριού.

Ο αγωγός, που με τη βοήθεια (4) τεσσάρων αντλιοστασίων θα μεταφέρει τα λύματα των δύο κοινοτήτων στον Βιολογικό των Σερρών, θα κοστίσει 2.795.256,50 ευρώ πλέον τον ΦΠΑ. Η δημοπράτησή του έγινε την 21η του περασμένου Μαΐου και την Παρασκευή 07 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Χθες, Δευτέρα 10/06 το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ ανέδειξε τον ανάδοχο.

Επίσης δημοπρατήθηκε στις 04/06, το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Μητρουσίου-Σκουτάρεως προϋπολογισμού 8 εκ. 743,50 ευρώ με ΦΠΑ και προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου.

Ακολουθεί το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων προκειμένου το σύνολο του έργου να είναι εξαρχής πλήρως ολοκληρωμένο και λειτουργικό».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης την Τρίτη 11 Ιουνίου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζή, παρουσία αντιδημάρχων και των Τοπικών Συμβουλίων των δύο Κοινοτήτων.

«Είναι ένα μεγάλο έργο-ανάσα. Το Σκούταρι και το Μητρούσι αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά καθώς λύνεται δια παντός το τεράστιο πρόβλημα της Αποχέτευσης και αλλάζει η ποιότητας της ζωής. Επιπλέον οι κάτοικοι δεν θα ξοδεύονται πλέον για μια ζωή για την εκκένωση των βόθρων τους», σχολίασε ο δήμαρχος. Απλά θα επιβαρυνθούν με ένα ποσό- μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ- για να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις, όπως συνέβη και στο Χριστός, παλαιότερα στο Λευκώνα καθώς και στις Σέρρες το 2000 για τη λειτουργία του Βιολογικού.

 ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ υπενθύμισε ότι «η τεχνική υπηρεσία της επιχείρησης έχει ετοιμάσει μελέτες για όλα τα χωριά και μόλις υπάρξουν χρηματοδοτήσεις θα εντάξει τα έργα».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ιστορικό του Αποχετευτικού Μητρουσίου-Σκουτάρεως. «Οι μελέτες ξεκίνησαν το 2000 από τους πιο πάνω Καποδιστριακούς δήμους. Ο καθένας προχώρησε μόνος στην προσπάθεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου αφού προηγουμένως είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Σερρών για την υποδοχή των λυμάτων από τον Βιολογικό.

Μέσα στο 2009 υπήρξε προέγκριση των μελετών.

Αρχές του 2011, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΣ τροποποίησαν, ολοκλήρωσαν τις μελέτες και το Μάρτιο του 2011 υπέβαλαν πλήρη φάκελο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με αποτέλεσμα την ένταξη του έργου πριν ακριβώς ένα χρόνο, την 11η Ιουνίου του 12.

Είμαστε βέβαιοι ότι το πολύ σε 2 χρόνια αυτό θα ολοκληρωθεί. Μητρούσι και Σκούταρι θα απολαμβάνουν πλέον μία άλλη ποιότητα ζωής» υπογράμμισε ο Θ. Αραμπατζής.