Πέτρος Κόκκαλης: «Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την ανάληψη δράσης απ’όλους»

Πέτρος Κόκκαλης: «Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την ανάληψη δράσης απ’όλους»

Ο Πέτρος Κόκκαλης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 15/5 η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με θέμα « Για την Ελλάδα των πολλών για την Ευρώπη των λαών».

Ο δεύτερος εκ των ομιλητών ο κ. Βλάσης Τσιόγκας, επίσης υποψήφιος Ευρωβουλευτής δεν μπόρεσε να έρθει στις Σέρρες, από την Βέροια καθώς, σύμφωνα με τους οργανωτές «έχασε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ»

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Στην σχεδόν γεμάτη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ανέπτυξε (από στήθους) το θέμα της Κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει αυτο στους ανθρώπους και την ζωή μας.

“Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση”

Σε έναν Kόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση.

είπε ο Πέτρος Κόκκαλης, σημειώνοντας πως τα θέματα της κλιματικής αλλαγής

«δεν είναι πολυτέλεια πλέονΗ έννοια ότι είναι ξεκομμένα τα κλιματικά προβλήματα από την πολιτική και οικονομική κατάσταση είναι ένα μέρος της παραπληροφόρησης που καλλιεργείται από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέρονταΌταν ο Τραμπ λέει ότι η επιστήμη λέει ψέματα, δεν είναι αθώο πολιτικά».

Η κίνηση πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ» την οποία εκπροσωπεί, όπως τόνισε, εστιάζει το ενδιαφέρον στη νέα γενιά καθώς κινείται με πυξίδα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών τους οποίους αν ακολουθήσουμε, το 2030 θα έχουμε έναν κόσμο που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή και τις ακραίες ανισότητες.

«Το 2030 και το 2050 τα παιδιά που είναι γεννημένα από το 2000 και μετά θα βρίσκονται στον ανθό της ηλικίας τους και θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές και σε όλες τις εκλογές για να καθορίσουν το μέλλον τους. Έτσι ώστε, η κλιματική διάσταση των πραγμάτων, να αποκτήσει πολιτική φωνή»,

σημείωσε.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου στο οποίο οι δυνάμεις που συμπαρατάσσονται μαζί του, τάσσονται υπέρ ενός κόσμου με λιγότερες ανισότητες.

Το διακυβευμα των Ευρωεκλογών

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, είπε, αφορά τον αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη και τη σκοταδιστική δεξιά. «Μια ακροδεξιά η οποία αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα, επιβάλει δωδεκάωρα εργασίας και δεν διστάζει να λεηλατήσει ανθρώπους και φυσικούς πόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κλιματική αλλαγή αλληλένδετη με το ζήτημα του προσφυγικού

Ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επιβεβλημένη καθώς επί της ουσίας είναι αλληλένδετη και με το ζήτημα του προσφυγικού δεδομένου ότι «οι πληθυσμοί που ζουν στις χώρες νότια και ανατολικά της Μεσογείου – επομένως πολύ κοντά σε εμάς – πλήττονται τα μάλα από την κλιματική αλλαγή».

Θέλουμε έναν κόσμο όπου θα χωράνε όλοι

«Προσπαθούμε να χτίσουμε έναν κόσμο στον οποίον χωράνε όλοι. Δεν πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που θέλει να ξεφορτώνεται ανθρώπους. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον καταναλώνουμε ενέργεια, το πώς αντιμετωπίζουμε τη φτώχεια, τις ανισότητες και την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Η άνοδος της θερμοκρασίας προκαλεί λειψυδρία, καύσωνες, πλημμύρες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία, ειδικά σε χώρες οι οποίες στηρίζονται στον αγροτικό τομέα.

Η κλιματική αλλαγή δε συμβαίνει από μόνη της. Οι χώρες που δεν υπόγραψαν το παγκόσμιο σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 έχουν αφεθεί στην ξενοφοβία και στην οχύρωση, όπως για παράδειγμα η Ουγγαρία. Το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα ενσωματώσει τους Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ και γι’ αυτό ο «Κόσμος» πραγματοποιεί ανοιχτή διαβούλευση με τους πολίτες για τη βιώσιμη Ευρώπη 2030»

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ή οποία διήρκησε 40 περίπου λεπτά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αναχώρησε εσπευσμένα, καθώς έπρεπε να προλάβει την πτήση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Advertisements

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.