Πετυχημένη η συναυλία διαμαρτυρίας στις Σέρρες για την Υγεία – Πρόνοια

Με επιτυχία έγινε την περασμένη Πέμπτη, στην πλατεία Ελευθερίας, η μουσική εκδήλωση – διαμαρτυρία που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Υγειονομικών, Φαρμακοποιών, Χρονίως Πασχόντων και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και γενικότερης πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Πρόβαλλαν το αίτημα να προστατευτεί το τμήμα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και να προσληφθεί άμεσα ογκολόγος, ενώ αναφέρθηκαν και στις μειώσεις των αναπηρικών συντάξεων, στον κίνδυνο που υπάρχει για τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, στο δυσβάστακτο κόστος των ιατρικών εξετάσεων, του ιατρικού και αναπηρικού εξοπλισμού, των φυσικοθεραπειών, της αποκατάστασης, του φαρμάκου κ.ά.

συναυλια-Σέρρες-σκασεΣτη μουσική εκδήλωση συμμετείχαν τα συγκροτήματα:

«Πατριώτες της μάνας γης», «chicwars», «Stompbox», «Bloodybullets», «Occrock», «Εραστές της μουσικής». Επίσης, συμμετείχε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Τα κορίτσια του δρόμου».