ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Τα ψέματα της “Λαίκης Συσπείρωσης” για το τι ψήφισε η “Διάβαση Πεζων” στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ: Τα ψέματα της “Λαίκης Συσπείρωσης” για το τι ψήφισε η “Διάβαση Πεζων” στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Διάβαση Πεζών” αντιπαρέρχεται των κατηγοριών της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ότι ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο Σερρών την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στο Δήμο Σερρών η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί και το “χαράτσι” στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
Ανυπόστατες και σκόπιμα παραπλανητικές οι “αιτιάσεις” της “Λαϊκής Συσπείρωσης”
Σε απάντηση σε όσα αναφέρονται στην από 14/11/2012 ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης- Λαϊκή Επιτροπή Σερρών και αφορούν στην «διάβαση πεζών» απαντάμε:

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρεται ότι 
«Στο Δημοτικό αυτό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση αντέδρασε έντονα και χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την αύξηση στην τιμή ζώνης και το άδικο χαράτσωμα του λαού. Σαν αποτέλεσμα μάλιστα ήταν να εισπράξει από τις άλλες παρατάξεις επικρίσεις. Μέχρι και για λαϊκισμό κατηγορήθηκε από τη «διάβαση πεζών» η οποία όπως τόνισε «εμείς δεν θα γίνουμε λαϊκιστές (σαν εσάς) και θα ψηφίσουμε» (την αύξηση τιμών ζώνης). Και ψήφισε όπως και όλες οι άλλες παρατάξεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το σερραϊκό λαό να γνωρίζει τι ακριβώς παίζεται πίσω από τις πλάτες του………»

Ας γνωρίζει λοιπόν ο σερραϊκός λαός ότι είναι ψέμα αυτό που χωρίς ντροπή και ανόητα (μιας και το ψέμα έχει κοντά πόδια) αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και Λαϊκής Επιτροπής Σερρών. Ποτέ ο δημοτικός σύμβουλος της «διάβασης πεζών» Παναγιώτης Κοτρώνης, δεν είπε στο δημοτικό συμβούλιο «εμείς δεν θα γίνουμε λαϊκιστές (σαν εσάς) και θα ψηφίσουμε» (την αύξηση τιμών ζώνης), απευθυνόμενος στη δημοτική σύμβουλο της Λ.Σ. Και ποτέ δεν «ψήφισε όπως και όλες οι άλλες παρατάξεις»
Για του λόγου του αληθές παραπέμπουμε στα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπερψήφισε αύξηση τιμής ζώνης, όπως άλλωστε κανείς στο δημοτικό συμβούλιο. Αντίθετα, ψήφισαν – όπου φυσικά δεν ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες, που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών- μειώσεις στις τιμές ζώνης. (Παραπέμπουμε γι’ αυτό στη με αριθμό 662/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, αριθμ. συνεδρίασης 25/24-10-12, με θέμα: «Προσδιορισμός τιμής ζώνης ακινήτων της Δημοτικής Ενότητας Σερρών».)

Τέλος ένα άλλο μεγάλο ψέμα, που σε κάθε ευκαιρία εκτοξεύει η κ. Σαραντίδου, ότι τάχα ήμασταν και είμαστε θερμοί υποστηρικτές του «Καλλικράτη», ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος αναδείξαμε σε όλους τους τόνους το πόσο καταστροφικός ήταν και είναι, και είπαμε ότι πρόκειται να επισφραγίσει το θάνατο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μπήκαμε στην ουσία του νόμου και με άρθρα, δελτία και συνεντεύξεις δημοσιοποιήσαμε τις απόψεις μας αυτές. Προεκλογικά το 2010 πολλές φορές καταδικάσαμε τον «Καλλικράτη», χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Προς επίρρωση των παραπάνω παραπέμπουμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η «διάβαση πεζών», πριν ακόμα από την ψήφιση του νόμου 3852/2010, του λεγόμενου «Καλλικράτη».
Το σχετικό δελτίο τύπου, που δημοσιεύσαμε το Μάρτιο του 2010, τον καιρό δηλαδή που το νομοσχέδιο βρισκόταν στην –υποτιθέμενη- περίοδο διαβούλευσης, άρχιζε έτσι:
« H μεταρρύθμιση αυτή κινείται αυστηρά εντός του γενικότερου νεοφιλελεύθερου οικονομικού – πολιτικού πλαισίου και απηχεί την αδημονία του κεντρικού κράτους να απαλλαγεί από τα «περιττά» βάρη κοινωνικών – δημόσιων λειτουργιών (ή να τα ελαχιστοποιήσει), μεταθέτοντας την ευθύνη στους δήμους, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα τη φορτώσουν με μαθηματική ακρίβεια στις πλάτες των πολιτών-δημοτών».
Και τελείωνε έτσι:
«Στη βάση, λοιπόν, των παραπάνω και με δεδομένο ότι δεν έχει ανοίξει καμιά απολύτως συζήτηση (ή «διαβούλευση») για τα θεμελιώδη ζητήματα της αυτοδιοίκησης, τα οποία αποσιωπούνται τεχνηέντως, λέμε ξεκάθαρα «ΟΧΙ» στην επιβολή του Καλλικράτη και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για να αποκτήσει φωνή, σχήμα και πολιτική υπόσταση το όραμα της συμμετοχικής αυτοδιοίκησης».

Σε κάθε περίπτωση το ψέμα και η συκοφαντία θεωρούμε ότι δεν αρμόζουν στην πολιτική αντιπαράθεση και μάλιστα για τόσο σοβαρά προβλήματα που έχει παλέψει και αναδείξει η «διάβαση πεζών», όσο και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Προβλήματα για τα οποία η κοινωνία απαιτεί ενότητα στη δράση για την επίλυσή τους και γενικότερα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που τα δημιουργούν.