«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι από τη Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (φωτος)

«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι από τη Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (φωτος)

Τη Τρίτη 1/11/20106 δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πρεμιέρα της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με το έργο «Πινόκιο» .
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών κυρία Σοφία Μπιτζίδου, ο Kαλλιτεχνικός διευθυντής κ. Παναγιώτης Μέντης.
οι Συντελεστές της παράστασης : Μιχάλης Κοβανίδης (Διασκευή του έργου), ο Λευτέρης Αερόπουλος που έγραψε τη μουσική, ο Ηλίας Λόης που έκανε τα Σκηνικά – Κοστούμια, ο Αστέρης Πολυχρονίδης που είναι ο δημιουργός των χορογραφιών και ο Μιχάλης Κουβόπουλος που είναι ο υπεύθυνος για τους φωτισμούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

και φυσικά οι ηθοποιοί της παράστασης:

Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Νίκος Βεργίδης, Γιώργος Καρύδας, Μιχάλης Κοβανίδης, Αστέρης Πολύχρονίδης, Βασιλική Δαλίσκα, Χαράλαμπος Παυλίδης, Ευαγγελία Δαμιανίδου

Το παραμύθι του Πινόκιο γράφτηκε το 1883 από τον Ιταλό Κάρλο Κολόντι και η μοίρα του ήταν να γίνει κλασικό στη διεθνή λογοτεχνία, αλλά και στο θέατρο.

Όλα τα παιδιά έχουν ακούσει πως με τα ψέματα μεγαλώνει η μύτη μας, όπως του Πινόκιο, ή πως με την ανυπακοή αποκτούμε αυτιά γαϊδάρου, όμως το πιο ουσιαστικό γεγονός στην ιστορία του Πινόκιο, είναι πως ένας ξυλουργός δημιουργεί από την τέχνη του ένα ξύλινο αγόρι. Ένα ξύλινο αγόρι που θα αποκτήσει ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινη συμπεριφορά και κυρίως ανθρώπινη συνείδηση.

Κι εδώ είναι το πιο σημαντικό μήνυμα του παραμυθιού του Πινόκιο.

Η απόκτηση της συνείδησης και οι επιλογές του κάθε νέου παιδιού, του κάθε νέου ανθρώπου όταν βρεθεί να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.

Η περιπέτεια στο να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, ακονίζοντας τη συνείδησή του, είναι που έκανε τον Πινόκιο, ήρωα για όλες τις εποχές, ήρωα για όσο γεννιόνται και μεγαλώνουν στον κόσμο παιδιά.

Πρεμιέρα και πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 / ώρα: 19.00΄
στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη παράσταση τη  Κυριακή 6/11 την ίδια ώρα.
Οργανωμένες Μαθητικές πρωινές Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά από Τρίτη 8 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016
Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε
στα τηλέφωνα του θεάτρου 2321054268 & 2321054585 εργάσιμες μέρες και ώρες.