Πήραν… υποσχέσεις για ένα «αξιοπρεπές επίπεδο δημόσιας περίθαλψης» στο Νοσοκομείο Σερρών

Συνάντηση των βουλευτών ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΤΖΕΛΕΠΗ ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Πήραν… υποσχέσεις για ένα «αξιοπρεπές επίπεδο δημόσιας περίθαλψης» στο Νοσοκομείο Σερρών

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της βουλευτού Σερρών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, την Τετάρτη 13/1/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών/τριών Σερρών  Αφροδίτη Σταμπουλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Μιχάλη Τζελέπη και Αναστάσιου Μεγαλομύστακα (σ.σ. η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έστειλε εκπρόσωπο καθώς για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους δεν μπορούσε να παρευρεθεί) καθώς και  του προσωρινού διοικητή  του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,  Νίκου Νικολαΐδη με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στην συνάντηση αυτή  συζητήθηκαν τα τραγικού βαθμού προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Γ.Ν Σερρών. 

Για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκαν οι δυσανάλογες περικοπές της χρηματοδότησης του νοσοκομείου που έχουν οδηγήσει σε συνθήκες λειτουργίας αναντίστοιχες τόσο με τον πληθυσμό της Περιφερειακή Ενότητας Σερρών αλλά και με τον αριθμό των περιστατικών που αυτό εξυπηρετεί, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη τις γενικά άσχημες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη δημόσια περίθαλψη τα τελευταία χρόνια. Επίσης τονίστηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που καθιστούν οριακή τη λειτουργία ακόμη και κλινικών πρώτης γραμμής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αποδεχόμενος ότι υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα ανισοκατανομών δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή κονδυλίων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης σε ό,τι αφορά την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο, ακόμη και αυτό των προσωρινών μετακινήσεων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών  ιατρών που βρίσκονται σε  εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να επιτευχθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο δημόσιας περίθαλψης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Advertisements