Πλαστική μύτης & Ωτοπλαστική, δύο χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να «μεταμορφώσουν» το πρόσωπο σας!

Πλαστική μύτης & Ωτοπλαστική, δύο χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να «μεταμορφώσουν» το πρόσωπο σας!

Ένα όμορφο πρόσωπο είναι αυτό που καθορίζει και την εξωτερική μας εμφάνιση συνολικά. Κάθε άνθρωπος έχει εκείνα τα προσωπικά του χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν και τη μοναδική του εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ορισμένα χαρακτηριστικά ενδεχομένως να αλλοιώνουν το πρόσωπο, όπως η μεγαλύτερη σε μέγεθος μύτη ή τα πεταχτά αφτιά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στα περισσότερα βιβλία ψυχολογίας επισημαίνεται ότι ειδικά στις μικρές ηλικίες τα παιδάκια με αυτά τα χαρακτηριστικά, βιώνουν έντονο ρατσισμό καθώς τα παιδιά είναι οι πιο σκληροί κριτές.

Ξεκινώντας από την πλαστική μύτης γίνεται λόγος για μια επέμβαση η οποία έχει τόσο λειτουργικό, όσο και αισθητικό χαρακτήρα. Αναλυτικότερα, πολλοί άνθρωποι ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν δυσλειτουργία στο πατέντο της αναπνοής εξαιτίας κάποιας δυσμορφίας που παρουσιάζει η μύτη τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν σωστά, να εμφανίζουν δύσπνοια και κυρίως ροχαλητό. Με την πλαστική μύτης αυτές οι δυσλειτουργίες μπορούν να διορθωθούν αποτελεσματικά και ο ασθενής να αναπνέει με μεγαλύτερη ευκολία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και όσον αφορά στην αισθητική του προσώπου καθώς διορθώνεται κάθε ανωμαλία που δυσχεραίνει την όψη του προσώπου και αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες.

Επιπροσθέτως, αναφορικά με την ωτοπλαστική πρέπει να επισημανθεί ότι είναι μια επέμβαση με αισθητικό χαρακτήρα και στόχο να επαναφέρει το φυσιολογικό σχήμα στα αυτιά. Έχει παρατηρηθεί ότι ιδιαίτερο πρόβλημα με τα πεταχτά αυτιά αντιμετωπίζουν κυρίως τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και για αυτό το λόγο πολλοί γονείς αποφασίζουν να απαλλάξουν τα παιδιά τους από αυτή την δυσμορφία και πραγματοποιούν την ωτοπλαστική. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η ωτοπλαστική είναι ιδανική για κάθε ηλικία, ενώ το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν τομές και ουλές. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό τον σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πλαστική μύτης, την ωτοπλαστική αλλά και άλλες επεμβατικές διαδικασίες  επισκεφτείτε τη σελίδα του Dr. Λαουλάκου: www.dimitrioslaoulakos.com .