Με πλαστό έγγραφο δύο γυναίκες προσπάθησαν να αποσπάσουν 7.800€ από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σερρών

Οι δύο γυναίκες, 55 και 57 ετών, έδωσαν το έγγραφο στη διευθύντρια του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σερρών
Οι δύο γυναίκες, 55 και 57 ετών, έδωσαν το έγγραφο στη διευθύντρια του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σερρών

Συνελήφθησαν την Τρίτη 28.01.2014 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο γυναίκες ηλικίας 54 και 56 ετών, για πλαστογραφία και απόπειρα απάτης.

Οι δύο γυναίκες παρουσίασαν πλαστό έγγραφο αναγνώρισης οικονομικής ενίσχυσης για ανασφάλιστα άτομα με βαριές αναπηρίες στο τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Σερρών, με σκοπό να αποσπάσουν 7800 ευρώ.
Οι δύο γυναίκες,  έδωσαν το έγγραφο στη διευθύντρια του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Σερρών, προκειμένου να το υπογράψει για να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματα.
Ωστόσο το έγγραφο κίνησε την υποψίας της Προϊσταμένης, η οποία και αποτάθηκε στο γραφείο Πρωτοκόλλου προκειμένου να ελέγξει τη γνησιότητα του εγγράφου.
Όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό. Η διευθύντρια του τμήματος Πρόνοιας ενημέρωσε την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών η οποία έστειλε αστυνομικούς και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες.
Οι δύο γυναίκες, που κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία, οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Σερρών και ζήτησαν αναβολή για να απολογηθούν μεθαύριο, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.