ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Σέρρες: Ολοκληρώθηκε η οχύρωση του Πεθελινού σε όλα τα μέτωπα

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Σέρρες: Ολοκληρώθηκε η οχύρωση του Πεθελινού σε όλα τα μέτωπα

Αντιπλημμυρικα-ΠΕΘΕΛΙΝΟΣ-DSCN0161Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις πληγείσες περιοχές της Π.Ε.Σερρών, σύμφωνα με την ενημέρωση επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προστασία των πληγεισών από τις πλημμύρες περιοχών της Π.Ε. Σερρών.
Έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις για την  προστασία του οικισμού του Πεθελινού σε όλα τα μέτωπα,  με την ανύψωση αναχώματος περιμετρικά του χωριού, όπως είχε δεσμευτεί η Αντιπεριφέρεια Σερρών. Παράλληλα,  ανάχωμα στήθηκε και για την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων σε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο.
Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης μαζί με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Αντιπεριφέρειας και σε συνεργασία με τον στρατό και την πυροσβεστική, πραγματοποίησαν και σήμερα διερευνητικές αυτοψίες ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος δρόμος πρόσβασης για την προσέγγιση μηχανημάτων στο σημείο του σπασμένου αναχώματος του Πεθελινού, με σκοπό την κατά το δυνατόν αποκατάστασή του.

Επιπρόσθετα, ελέγχθηκε η περιοχή Μύρκινου-Παλαιοκώμης για τη δυνατότητα   αποκατάστασης και του εκεί σπασμένου αναχώματος.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι και στα αναχώματα της λίμνης Κερκίνη λόγω της αυξημένης στάθμης,  ενώ η εξερχόμενη παροχή νερού από τα θυροφράγματα αυξάνεται σταδιακά, ώστε να υπάρχει σταθεροποίηση της στάθμης που ανεβαίνει λόγω των μεγάλων εισροών νερού από τη γειτονική Βουλγαρία.
Αντιπλημμυρικα-ΠΕΘΕΛΙΝΟΣ-DSCN0156Να τονιστεί πως όλες αυτές τις ημέρες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Σερρών, μηχανήματα του στρατού αλλά και ιδιωτών για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού κινδύνου που ενδεχομένως προκύψει από την αύξηση της στάθμης του νερού.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών έχει ήδη επικοινωνήσει με όλους τους δήμους του νομού, προκειμένου να τους ενημερώσει  για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας.
Οι πολίτες λοιπόν καλούνται για τη δική τους ασφάλεια να μην πλησιάζουν τον ποταμό Στρυμόνα και τα αναχώματα, να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τα εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές καθώς επίσης και να συνεργάζονται με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Σερρών, συνεχίζει να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και τα τεχνικά κλιμάκια θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Σερρών.