Πλημμύρες Σέρρες: Πλήρως ελεγχόμενη η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές- Αυτοψία για αποκατάσταση του σπασμένου αναχώματος Πεθελινού (φωτος)

Πλημμύρες Σέρρες: Πλήρως ελεγχόμενη η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές- Αυτοψία για αποκατάσταση του σπασμένου αναχώματος Πεθελινού (φωτος)
Πλημμυρες-Σερρες-Αερολέσχη_Σερρών-2015-πεθελινος-02
Πεθελινός, πλημμυρισμένες περιοχές, αεροφωτογραφία την Αερολέσχης Σερρών

Συμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αυτοψία στο σημείο όπου έχει διαπιστωθεί ρήγμα στο ανάχωμα του Πεθελινού θα πραγματοποιήσουν σήμερα μεγάλες τεχνικές εταιρίες με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Από τον επιτόπιο έλεγχο των εταιριών θα διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα κάποια από αυτές να αναλάβει την αποκατάσταση των προσβάσεων και του ρήγματος στο σπασμένο ανάχωμα, έτσι ώστε να κατατεθεί τελικά σχετική προσφορά και να αρχίσουν οι εργασίες.

Πλημμυρες-Σερρες-Αερολέσχη_Σερρών-2015_tonemapped «Η κατάσταση στην περιοχή είναι πλήρως ελεγχόμενη. Κλιμάκια των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Σερρών εξακολουθούν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και να ελέγχουν απολύτως την εξέλιξη των φαινομένων μετά και την αύξηση της παροχής νερού από τη λίμνη Κερκίνη με το σταδιακό άνοιγμα των θυροφραγμάτων.

Πλημμυρες-Σερρες-Αερολέσχη_Σερρών-2015-πεθελινος
Το χωριό Πεθελινός Σερρών και οι πλημμυρισμένες περιοχές απο τα νερά του Στρυμόνα

Βρισκόμαστε επίσης σε συνεχή συνεργασία με τον στρατό και την πυροσβεστική που παραμένουν στο σημείο, καθώς και με όλους τους δήμους και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που πιθανόν να προκύψει» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.  

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη της Κερκίνης παρά το σταδιακό άνοιγμα θυρών του φράγματος, προκειμένου να εκτονωθεί ο όγκος του νερού. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η στάθμη του νερού της λίμνης, βρίσκεται στα 35,8 μέτρα, με τελικό όριο αντοχής τα 36 – 36,2 μέτρα.

«Παρά τις προσπάθειες που γίνονται η στάθμη της λίμνης κατέβηκε μόνο ένα εκατοστό» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισημαίνοντας ότι «προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή θα αυξηθεί το άνοιγμα των θυροφραγμάτων».

 

(Φωτογραφίες από την Αερολέσχη Σερρών)