Πλημμύρισαν 40.000 στρέμματα στον κάμπο των Σερρών (φώτος)

Πλημμύρισαν 40.000 στρέμματα στον κάμπο των Σερρών (φώτος)

Στρυμόνας-φράγμα-αντιπλημμυρικο2015Σε απέραντη λίμνη από λασπόνερα έχουν μετατραπεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στις Σέρρες, στις αγροτικές περιοχές του Θολού και Μύρκινου του δήμου Νέας Ζίχνης και Πεθελινού του δήμου Εμμανουήλ Παππά, Μαυροθάλασσας και Αχινού του Δήμου Βισαλτίας, από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα που «φούσκωσε» μετά τη συνεχή βροχόπτωση στον νομό Σερρών , αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα, η Βουλγαρία.

Πλημμύρες-καμπος-Σερρών 2015-03-09 (1)Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση που ξεκίνησε, από το απόγευμα του Σαββάτου (7/3), από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο νομός σε αγροτικές περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η κατάσταση είναι τραγική». «Η ζημιά είναι τεράστια» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης, σημειώνοντας ότι  εντός της ημέρας πρόκειται να ανοίξουν οι «πόρτες» της Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού βρίσκεται στο «κόκκινο». 

Πλημμύρες-καμπος-Σερρών -Στρυμόνας-2015-03-09«Αναμένουμε να πέσει η στάθμη του νερού του Στρυμόνα και θα ανοίξουμε τις “πόρτες” τις Κερκίνης» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

Πλημμύρες-καμπος-Σερρών-2015-03-09 (2)Οι υπεύθυνοι πρέπει από τη μια να ελέγχουν τη στάθμη της λίμνης και από την άλλη τη στάθμη των νερών στο Στρυμόνα και να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις με στόχο να περιορίσουν τις ζημιές σε όσο το δυνατόν μικρότερη έκταση.