«πλήρωνε, κορόιδο, και μη ερεύνα, διότι έτσι αμαρτάνεις»

«πλήρωνε, κορόιδο, και μη ερεύνα, διότι έτσι αμαρτάνεις»

Του Νίκου Φαλαγκάρα

Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλή σας μέρα, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.
Η χώρα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό, αλλά… εννιά ο μήνας για μερικούς.
Νομίζουν ότι αυτός που θα πληρώσει τη νύφη θα είναι η κυβέρνηση. Οι ίδιοι θα μπορέσουν να διαβούν το ορμητικό ποτάμι αβρόχοις ποσίν. Και γρήγορα θα γευτούν τους καρπούς.
Είναι καλό να έχεις αυτοπεποίθηση και ελπίδα, αρκεί να πατάς γερά στη γη αλλά και αυτό που επιδιώκεις να μην έχει μοναδικό σημείο αναφοράς το σαρκίο σου.
Την ώρα που εμείς παρακολουθούμε με αγωνία την αγροτική εκστρατεία στην Αθήνα, το υπό ίδρυση καθαρόαιμο (μανία με το καθαρό αίμα) δεξιό κόμμα Μπαλτάκου (Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου –προσωπική επιλογή Σαμαρά- επί αλήστου μνήμης τρικομματικής συγκυβέρνησης, προνομιακός συνομιλητής της Χ. Α., για όσους μπορεί και να μη θυμούνται) ή τη… μαντήλα της πρωθυπουργικής συζύγου (η πανεπιστημιακή της καριέρα δεν πουλάει πια) στην Τεχεράνη, το Αιγαίο συνεχίζει να καταπίνει ανθρώπινα κορμιά.

Άλλη μια πράξη (τριάντα πέντε ακόμα νεκροί) χθες αυτής της απίστευτης και ατελείωτης τραγωδίας. Θα ακουστούν πάλι τα συνηθισμένα και εν πολλοίς υποκριτικά λόγια λύπης και συντριβής, αλλά πέραν τούτων ουδέν έτερον.

Όταν ο άγιος Θεσσαλονίκης λέει ότι ακύρωσε 500.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ για το κτήριο του μητροπολιτικού μεγάρου, τι εννοεί;
Με ποιον τρόπο;
Ή δεν κάνει να το μάθουν οι κοινοί θνητοί του ποιμνίου, για τους οποίους ισχύει το «πλήρωνε, κορόιδο, και μη ερεύνα, διότι έτσι αμαρτάνεις»;