Ποιες περιοχές των Σερρών «κινδυνεύουν» να μείνουν χωρίς Τηλεοπτικό σήμα-στους Δήμους το κόστος των αναμεταδοτών

σερρες-digea coverage mapΣτο παρά πέντε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη  με δημάρχους

Το πρόβλημα που εντοπίζεται σε ορισμένες περιοχές των δήμων Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης και Σιντικής όσον αφορά στην ψηφιακή εκπομπή, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης  με τους δημάρχους Αμφίπολης Κώστα Μελίτο και Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.  Όπως είναι γνωστό,  από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 2:00 π.μ. θα υπάρξει και στην περιφερειακή ενότητα Σερρών παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού. Ο προβληματισμός που διατυπώνεται αφορά ορισμένες «νεκρές» περιοχές στους προαναφερόμενουςς δήμους, καθώς η τεχνολογική υποδομή δεν επιτρέπει να υπάρχει σ’ αυτές τηλεοπτικό σήμα. Συγκεκριμένα στον δήμο Αμφίπολης ζήτημα εγείρεται για την Αμφίπολη και τα Κερδύλλια, στον δήμο Νέας Ζίχνης για την Αγριανή, τον Σφελινό,την Λευκοθέα και τον Σ.Σ. Αγγίστας και στον δήμο Σιντικής  για τον Προμαχώνα, το Άγκιστρο , το Αχλαδοχώρι, το Καρυδοχώρι και το Καπνόφυτο.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αναζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης, τονίζοντας την ανάγκη να έχουν όλες οι περιοχές των Σερρών πρόσβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να υπάρξει επικοινωνία με την εταιρία DIGEA προκειμένου να τεθεί υπ’ όψιν το πρόβλημα που ανακύπτει και να αναζητηθούν λύσεις.

Πάντως τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι δήμαρχοι τόνισαν πως σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το θέμα, θα συνεργαστούν ώστε να το προωθήσουν προς λύση σε κεντρικό επίπεδο.

« Ούτε το μικρότερο χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών δεν πρέπει να μείνει αποκλεισμένο από την πληροφόρηση» τόνισαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι δήμαρχοι επισημαίνοντας μάλιστα και την ιδιαίτερη ευαισθησία της περιοχής μας σε θέματα ενημέρωσης λόγω του παραμεθόριου χαρακτήρα της.

σ.σ. 

Να σημειώσουμε εδώ πως: Σύμφωνα με όσα ορίζει υπουργική απόφαση του 2013 από το υπουργείο Μεταφορών, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν τη Digea για να τοποθετήσει δευτερεύοντες αναμεταδότες προκειμένου να γίνεται λήψη ψηφιακού σήματος. Ο δήμος Διστόμου Αράχωβας – Αντίκυρας είναι ανάμεσα στους πρώτους δήμους που έλαβαν απόφαση για την προμήθεια αναμεταδότη που θα εγκατασταθεί στη θέση «Ξεροβούνι». Το ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.