Ποιος είναι ο καλύτερος μαιευτήρας για εσάς;

Κάθε γυναίκα που πρόκειται να φέρει στον κόσμο το παιδί της είναι φυσιολογικό να θέλει να είναι σίγουρη για τον μαιευτήρα που θα επιλέξει. Αν ο γιατρός που σας παρακολουθεί λοιπόν είναι και μαιευτήρας, καλό είναι να συνεχίσετε μαζί του την παρακολούθηση ειδικά αν είστε ικανοποιημένη με το νοσοκομείο που συνεργάζεται. Αν είναι ανάγκη να αλλάξετε ή να επιλέξετε εκ νέου, τότε πρέπει να σκεφτείτε πολλές παραμέτρους.

Ποια είναι τα αυστηρά κριτήρια που πρέπει να πληροί ο μαιευτήρας;

Η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες την περίοδο της εγκυμοσύνης και οι σημαντικότερες προτεραιότητες είναι μία υποκειμενική υπόθεση.

Μερικά από τα απαραίτητα κριτήρια που κάθε γυναίκα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της είναι:

Ιστορικό υγείας

Οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχει προκύψει στο παρελθόν ή αν πάσχετε από χρόνιες παθήσεις όπως υπέρταση, ο γυναικολόγος σας πρέπει να το γνωρίζει. Σημαντικό επίσης είναι να γνωρίζει ο γιατρός σας αν στο παρελθόν έχετε κάνει καισαρική τομή.

Θέστε κάποια βασικά ερωτήματα στον εαυτό σας

Η εγκυμοσύνη και η γέννα είναι συναρπαστικές εμπειρίες και γι’ αυτό πρέπει να τις ζήσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα και πιο εύκολα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει ο γιατρός σας. Είναι ο καλύτερος συνοδοιπόρος σας, νιώθετε άνετα με τον γιατρό, σας επεξηγεί με σαφήνεια όλες τις απορίες και τέλος σέβεται τις επιθυμίες σας;

Σας ταιριάζει το μαιευτήριο;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους μαιευτήρες διατηρούν αποκλειστική συνεργασία με κάποια κλινική. Εξετάστε το κατά πόσο σας καλύπτουν οι εν λόγω κλινικές και οι μητρικές παροχές τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να επιλέξετε το μαιευτήριο, όσο πιο νωρίς γίνεται, για να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα τελευταία στιγμή.

Μπείτε στην προσωπική ιστοσελίδα του μαιευτήρα-γυναικολόγου και χειρουργού Dr. Γιάννη Περιστέρη, για να βρείτε όλες τις πληροφορίες που ψάχνετε γύρω από την εγκυμοσύνη και τη διαδικασία του τοκετού.