Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει… ρουσφέτια στο Νοσοκομείο Σερρών!!!

«Ρουσφετολογικές μετακινήσεις, μετατάξεις και λοιπές «διευκολύνσεις» ημετέρων στο Νοσοκομείο Σερρών».

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει… ρουσφέτια στο Νοσοκομείο Σερρών!!!

Με έκδοση μεταμεσονύκτιου δελτίου τύπου (σε μας ήρθε στις 1:36πμ) το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών καταγγέλλει «Ρουσφετολογικές μετακινήσεις, μετατάξεις και λοιπές «διευκολύνσεις» ημετέρων στο Νοσοκομείο Σερρών».

Συγκεκριμένα επιτίθεται στον διοικητή του Νοσοκομείου, ότι δεν περιμένει την έλευση του Νέου Διοικητή και προχωρά («μετά από παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών προσώπων» τα οποία δεν κατονομάζει, αλλά εξαιρεί τα κυβερνητικά πρόσωπα) σε μετατάξεις και μάλιστα προσωπικού που εργάζονται ως νοσηλευτές σε διοικητικές θέσεις!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Λίγες ημέρες πριν από την έλευση του Νέου Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, συνεχίζονται οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις, μετατάξεις και παντός είδους  «διευκολύνσεις» στο νοσοκομείο Σερρών. Συνεχίζονται έξω από κάθε δεοντολογία. Θεσμική αλλά και υπηρεσιακή. Μάλλον κάποιοι βιάζονται  για να μην τους προλάβουν ενεργώντας χωρίς ηθική νομιμοποίηση.

Η αρχή βέβαια έγινε πριν από 40 και βάλε χρόνια, όμως οι προσωρινά διοικούντες το νοσοκομείο, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι από το Γενάρη του 2015 η κυβέρνηση άλλαξε.

Η ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνακόλουθα η διαδικασία στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού αποφασίστηκε να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια, όσο και αν σε κάποιους ακούγεται περίεργο ή εξωπραγματικό.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή  Σερρών κρατήσαμε απόλυτα ουδέτερη και διακριτική στάση στην υπόθεση αυτή.  Δεν υποδείξαμε, δεν συμβουλέψαμε, δεν παρεμβήκαμε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας επιλογής του νέου διοικητή, αλλά ούτε και στον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους οι διοικητές του νοσοκομείου Σερρών από το Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα, γιατί θεωρήσαμε αυτονόητο ότι οι εν λόγω κύριοι θα σεβαστούν το αξίωμα που προσωρινά κατέχουν.

Διαψευστήκαμε όπως φαίνεται.

ΣΥΡΙΖΑ-ΣερρώνΜετά από καταγγελίες εργαζόμενων, έχουμε πληροφορηθεί ότι το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν οι διαδικασίες μετατάξεων και εσωτερικών μετακινήσεων προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών, μετά από παρεμβάσεις τοπικών πολιτικών προσώπων ( όχι βέβαια κυβερνητικών για να το ξεκαθαρίσουμε ).Τι  είχες Γιάννη τι είχα πάντα..

Για του λόγου το αληθές.

  • Ο προηγούμενος Διοικητής μόνο σε μια ημέρα μετακίνησε από τη ΜΕΘ, δυο νοσηλευτές σε διοικητικές θέσεις. Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι αναρτημένες οι μετακινήσεις με το επιχείρημα ότι έχει ανάγκες (άκουσον, άκουσον) η διοικητική υπηρεσία. Δηλαδή δεν χρειάζεται προσωπικό η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά η διοικητική υπηρεσία.
  • Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πέντε νοσηλευτές/τριες οδεύουν προς το διοικητικό προσωπικό.
  • Πριν λίγες μόνο ημέρες υπήρξαν βιαστικές και αναιτιολόγητες μετακινήσεις στα τμήματα προμηθειών και προσωπικού με αστήρικτες δικαιολογίες και προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Και όλα αυτά παρά την ύπαρξη του υπ’ αριθ. 5488/15-2-2016 εγγράφου του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ.Πλωμαρίτη, στο οποίο ρητά αναφέρεται η απαγόρευση οποιασδήποτε εσωτερικής μετακίνησης μέχρι την άφιξη νέου Διοικητή.

Είναι προφανές, ότι πρέπει να καθιερωθούν αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια για τέτοιου είδους μετακινήσεις. Δυστυχώς  κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, συνεχίζουν να θεωρούν το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών «φέουδο» των βουλευτών του φθαρμένου πολιτικού κατεστημένου ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. Με τις αντιδεοντολογικές επιλογές τους αποδυναμώνουν τη Νοσηλευτική Υπηρεσία μεταφέροντας μεγάλο μέρος εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες.  Με τη τακτική τους αυτή αντικειμενικά υπονομεύουν την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας, ενίσχυση της ασφάλειας και εξορθολογισμό της νοσοκομειακής φροντίδας. 

Έτσι έμαθαν τόσα χρόνια έτσι ξέρουν. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

 Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούμε να δηλώσουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια  προκειμένου να διασφαλιστούν κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης στο χώρο του νοσοκομείου. Και τώρα και με τη νέα Διοίκηση. Για ένα Νοσοκομείο, σύγχρονο και λειτουργικό, το οποίο θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αυξανόμενες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

 Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο συντάσσεται σε αυτή την προοπτική.

Ζητάμε από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ την ανάκληση όλων των παράνομων και ρουσφετολογικών μετακινήσεων οι οποίες εξυπηρετούν μεν κάποιους, αποδυναμώνουν όμως το νοσοκομείο από νοσηλευτές/τριες, που είναι απαραίτητοι/ες για την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή των ανάλογων υπηρεσιών προς τους πολίτες του νομού Σερρών.

One Response to "Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει… ρουσφέτια στο Νοσοκομείο Σερρών!!!"

  1. ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   15 Ιουνίου 2016 at 13:39

    Ακόμη να απαντηθεί η απορία του Εθνάρχη μετά από 50+ χρόνια.. Η “ωραία” Ελλάς…