Ποιος βουλευτής των Σερρών είπε ΟΧΙ στο βουλευτικό αυτοκίνητο;

Ποιος βουλευτής των Σερρών είπε ΟΧΙ στο βουλευτικό αυτοκίνητο;

βουλευτικά αυτοκίνηταΣτην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/3 η κλήρωση των βουλευτικών αυτοκινήτων στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του Κοινοβουλίου, με 9 συνολικά βουλευτές να αρνούνται να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Οι πέντε βουλευτές από το «Ποτάμι» που είπαν «όχι» σε βουλευτικό αυτοκίνητο είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιώργος Αμυράς, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αρνήθηκε επίσης όπως και τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα και Μουσταφά Μουσταφά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν ζήτησε καν βουλευτικό αυτοκίνητο και γι’ αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση.

Επισημαίνεται ότι η κλήρωση αφορά μόνο στους 135 νέους βουλευτές καθώς οι υπόλοιποι 165 βουλευτές που επανεξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είχαν ήδη αυτοκίνητο από την προηγούμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

11/3 – Mε επίσημη ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει ότι στους ήδη πέντε βουλευτές του κόμματος, που παραιτούνται του δικαιώματος βουλευτικού αυτοκινήτου, προστέθηκε και ο βουλευτής Σερρών, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, που  απουσίαζε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης λόγω υποχρεώσεών του στο νομό Σερρών.