«Πολιτεία των Ευχών»: Η χριστουγεννιάτικη πρόταση του Δήμου Σερρών

στο πάρκο του θερινού θεάτρου (θεατράκι) του δήμου Σερρών από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014
στο πάρκο του θερινού θεάτρου (θεατράκι) του δήμου Σερρών από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014

Νέο Χριστουγεννιάτικο εγχείρημα του Δήμου Σερρών για να αποκτήσει η πόλη των Σερρών ένα εορταστικό κλίμα προσπαθώντας να μιμηθεί το παράδειγμα άλλων πόλεων (Δράμα, Τρίκαλα) που με εγχειρήματα σαφώς πιο οργανωμένα και προβεβλημένα έχουν πετύχει να τονώσουν τις τοπικές τους αγορές προσελκύοντας κοινό από όλη την Ελλάδα. Έτσι μετά από μια μακρά χρονική περίοδο του «Δένδρου της αγάπης» (σ.σ. «απάτης» για μερικούς… «κακεντρεχείς»), όπου με αφορμή ενός «φιλανθρωπικού σκοπού», μόνιμα υπο την σκέπη του ίδιου τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, διοργανωνόταν εκδηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας,  φέτος το σκηνικό θα μεταφερθεί στο πάρκο του θερινού θεάτρου (θεατράκι) του δήμου Σερρών από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014. Υπό την ονομασία  «Πολιτεία των Ευχών».

Σε αυτό το εγχείρημα αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Γιάννης Δήμου και ο ανάδοχος του έργου .

Ο Δήμαρχος, ανακοινώνοντας επίσημα τις εκδηλώσεις δήλωσε « Η ΚΕΔΗΣ διοργανώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της με τίτλο «Πολιτεία των Ευχών” για πρώτη φορά εφέτος, στο πάρκο του θερινού θεάτρου του δήμου Σερρών από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014. Λέγεται Πολιτεία των Ευχών γιατί οι μικροί Σερραίοι θα μπορούν να στείλουν την ευχή τους στον Άγιο Βασίλη και αυτό με την σειρά του να ικανοποιήσει όσες περισσότερες μπορεί ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι ανάδοχοι του έργου  κ.κ. Πασχάλης Νιζάμης και  Ζυγουράκης από τα Τρίκαλα. Όπως τόνισε ο κ. Νιζάμης στην Πολιτεία των ευχών θα υπάρχει ένα πάρκο με σπιτάκια για επιχειρηματίες, παγοδρόμιο, καρουζέλ, παγοτσουλήθρα ,φουσκωτά και άλλα παιχνίδια.

Το ενοίκιο των σπιτιών

Όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να νοικιάσουν από τους διοργανωτές χώρους. Υπάρχουν δύο μεγεθών σπιτάκια α) στα 6τ.μ. με κόστος ενοικίασης 600ευρώ συν ΦΠΑ και β)  8,75τ.μ. με κόστος 750 συν ΦΠΑ. Το ενοίκιο αφορά όλο το χρονικό διάστημα από τις 6 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 6 Ιανουαρίου 2014.

 «Στις δράσεις θα υπάρχουν κάποιες που θα προσφέρονται δωρεάν, όπως είναι τα φουσκωτά και το τραμπολίνο.Ήδη έχουμε ξεκινήσει το στήσιμο των παιχνιδιών έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη στις 6 Δεκεμβρίου. Υπάρχει άριστη συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ και τον δήμο Σερρών. Καλούμε τους επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια καθώς και τον κόσμο να έρθει να διασκεδάσει».

Το εισιτήριο εισόδου στα παιχνίδια

Η είσοδος στα παιχνίδια θα είναι 2 Ευρώ εκτός του παγοδρομίου που ακόμα δεν αποφασίστηκε η τιμή ενώ στα φουσκωτά και στο τραμπολίνο θα είναι δωρεάν η είσοδος . Στα σχολεία και στους συλλόγους που θα έρχονται οργανωμένα θα υπάρχει έκπτωση 50% στην τιμή. Ενώ θα δοθούν δωρεάν 3500 εισιτήρια (2500 για λούνα πάρκ και 1000 για παγοδρόμιο) για παιδιά οικογενειών που αδυνατούν οικονομικά.

Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Γ.Δήμου

Ο κ. Δήμου κάλεσε όλους τους Σερραίους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην πολιτεία των ευχών με την μίσθωση από ένα έως όσα επιθυμεί σπιτάκια με σκοπό να πουλούν τα προϊόντα τους. «Το κάλεσμα είναι προς όλους τους επαγγελματίες δεν θέλουμε ν αποκλείσουμε κανέναν διότι η φιλοσοφία μας είναι ότι μέσα από την ένωση των δυνάμεων όλου του νομού θα υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας και για τους ίδιους ακόμα .Θέλουμε να φέρουμε κόσμο στην πόλη ,θέλουμε τον επαγγελματικό κόσμο δίπλα μας θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας ,έτσι ώστε αυτό που φέτος πρώτη χρονιά επιχειρείται στο δήμο Σερρών, μια χριστουγεννιάτικη πολιτεία για τριάντα μέρες να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Και τα πρώτα μηνύματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά διότι έχουμε συμμετοχές από πολιτιστικούς συλλόγους κα ιφορείς και από επιχειρηματίες»
Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι: «Δεν είναι μια ιδέα μόνο, θέλουμε να αποκτήσει τέτοιο όνομα η Πολιτεία των ευχών ώστε μέσα από αυτό να έρθει η επισκεψιμότητα του κόσμου. Πέρα από το παιχνίδι και την διασκέδαση κάποιος θα μπορεί μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης να προσφέρει το υστέρημά του και παιδιά που θα καταθέσουν τις ευχές τους  να μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε και θα τις ιεραρχήσουμε ανάλογα με την αναγκαιότητα. Θέλουμε να γιγαντώσουμε το Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε να ανακουφίσουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας»