ΠΟΛΙΤΕΙΑ των ΕΥΧΩΝ: Κάθε πέρσι και… καλύτερα!

ΠΟΛΙΤΕΙΑ των ΕΥΧΩΝ: Κάθε πέρσι και… καλύτερα!

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με αφορμή το δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών που έφερε τον τίτλο

“Λήξη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ του Δήμου Σερρών Χιλιάδες  οι επισκέπτες της  τα φετινά Χριστούγεννα”

Με (πρόωρη) ανακοίνωση το πρωί της Τετάρτης (3/1) ο Δήμος Σερρών επαίρεται για την  «μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά», ολοκληρώθηκε με την συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Βαγγέλη Κακουριώτη, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Σερρών στον ανακαινισμένο πεζόδρομο του κεντρικού πάρκου.

Ενώ υπενθυμίζει ότι προηγήθηκαν  τα συγκροτήματα Monie kai Monie Coniente, ONIRAMA και το συγκρότημα του Bασίλη Προδρόμου.

Η ανακοίνωση συνεχίζει το κρεσέντο κοσμητικών επιθέτων:

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ φέτος πιο εντυπωσιακή, πιό όμορφη,  με περισσότερα χριστουγεννιάτικα φώτα ,με πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με το σπιτάκι των δραστηριοτήτων, με το εργαστήρι σοκολάτας, με το σπίτι του Αι-Βασίλη, με το παγοδρόμιο, το carouzel, το λούνα παρκ, με χιλιάδες λαμπιόνια, δημιούργησε μια όμορφη και ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα και την απόλαυσαν χιλιάδες επισκέπτες.

“Στόχος μας είναι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ να γίνεται κάθε χρόνο πιό εντυπωσιακή, πιό λαμπερή, ώστε όσοι την επισκέπτονται να διασκεδάζουν και να περνάνε ευχάριστα, ”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή , τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΣ αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης.

Παρατηρήσεις

Πρώτον: Η αλήθεια είναι ότι η τελετή λήξης έγινε λίγες ώρες αργότερα το μεσημέρι της Τετάρτης 3/1 παρουσία 100-120 περίπου θεατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν λίγα λεπτά πριν την κλήρωση των δώρων (iphone, ποδήλατο, πέλετ, ταξίδι κ.α.) στις 13.00 το μεσημέρι και αποχώρησαν μόλις έληξε η κλήρωση των δώρων.

 Δεύτερον: Οι «χιλιάδες» επισκέπτες που είδε ο Δήμος δεν μας λέει την όλη αλήθεια, καθώς χιλιάδες είναι και οι 2.000, χιλιάδες και οι 900.000, (που τοποθετεί το …νούμερο ο δήμος;;;). 

Η αλήθεια είναι πως η απαξίωση του «θεσμού» (που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις) είναι εμφανής και ο όρος «κάθε πέρσι και καλύτερα» του πάει γάντι.

Απόδειξη η παρουσία του Δημάρχου στην τελετή λήξης, όπου με το… «ζόρι» ανέβηκε στην εξέδρα να παραδώσει το ένα από τα δώρα και να κατέβει άρον-αρον από αυτήν.

Ενώ στα κελεύσματα της παρουσιάστριας για να σύρει τον χορό,… ούτε λόγος !

Πρόταση μας αν θέλουν κόσμο στις τελετές λήξης και έναρξης ας δοκιμάσουν την επόμενη φορά την «σερραϊκή λύση» που έχει σίγουρα αποτελέσματα … «ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ»

Στη φωτογραφία μπορεί κάποιος να δει την ένδεια θεατών σε μία από τις συναυλίες (100-120 ). Προφανώς λόγω ψύχους

Τρίτον: Οπως πέρυσι και πρόπερσι τα προσχήματα έσωσαν το Λουνα πάρκ και το Παγοδρόμιο, ενώ η παρουσία επιχειρηματικού ενδιαφέροντος φέτος άγγιξε το… μηδέν. Οι δε ανοιχτές συναυλίες έχουν εδώ και χρόνια αποδείξει ότι χειμωνιάτικα δεν τραβάνε κόσμο, όσο καλοί κι αν είναι οι καλλιτέχνες. Οι θεατές μικροί και μεγάλοι τις αποφεύγουν λόγω παγωνιάς.

Τέταρτον: Ο χώρος της πρώην οδό Δορυλαίου, μετά τα έργα πεζοδρόμησης, έγινε καλαίσθητος, (με χρήματα και κατασκευή από τον αγωγό αερίου ΤΑΡ). Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε την «πρεμούρα» της Δημοτικής αρχής για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλακέτας, όπου αναγράφεται ως… «κτητωρ» του έργου ο Δήμαρχος.

Αν ήταν έτσι κάθε έργο στην πόλη θα έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλογες πλακέτες και το αποτέλεσμα το…φαντάζεστε!.